successos

Detinguts dos gerents d'un establiment que entregava tabac per al contraban

La policia deté els dos gerents de l’establiment des del qual se subministraven les cigarretes per passar-les a França

La policia deté dos gerents d'un establiment que entregava tabac per al contrabanSFP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia va detenir divendres els gerents d’un establiment del Pas de la Casa, punt de subministrament del tabac que, de manera il·lícita, passava a França. Són dos homes, residents de 41 i 35 anys, que explotaven un comerç que, segons les dades recollides durant la investigació, venia cigarretes “en valors superiors als llindars establerts com a il·lícits al codi penal” a “nombrosos grups de contrabandistes”. Als dos homes, que han ingressat al centre penitenciari, se’ls imputen delictes de blanqueig i tràfic de mercaderies sensibles.

Etiquetes:

L’inici de la investigació són els “nombrosos problemes d’ordre públic” que s’havien constatat amb grups de contrabandistes integrats, majoritàriament, per persones originàries del nord d’Àfrica al poble encampadà. A un d’aquests grups, el passat setembre, la duana andorrana els va confiscar “una important partida de tabac manufacturat”. Arran d’aquests fets, el cos d’ordre, sota el control de la Batllia, inicia una investigació, en paral·lel a la que enceta la duana francesa, amb l’objectiu de desmantellar el punt de subministrament de la mercaderia. En aquests mesos, els agents encarregats de la feina haurien constatat com els grups de contrabandistes s’adreçaven a l’establiment per adquirir les cigarretes –segons mitjans francesos, s’haurien enregistrat les anades i vingudes a l’establiment, especialment durant la nit–. Divendres, agents acompanyats d’autoritats judicials, van procedir a la detenció dels dos gerents del comerç. Tanmateix, es va confiscar tot el tabac manufacturat emmagatzemat a la botiga i la caixa del dia anterior: 50.000 euros en bitllets de poc valor. Segons la informació facilitada, el comerç generava anualment uns ingressos d’uns cinc milions d’euros i la major part d’entrades eren en diners en efectiu.

Efectes a França

En paral·lel, la investigació ha permès que la duana francesa desmantellés un grup organitzat que subministrava el tabac adquirit al país a la ciutat de Tolosa. A França es van detenir onze persones i es van comissar 5.000 paquets de tabac i 9.000 euros en efectiu. Han ingressat a presó, segons la premsa gal·la, els dos líders de la xarxa, acusat de contraban i de pertinença a banda organitzada. La duana francesa el considera un negoci cada cop més lucratiu. En dos anys, la banda hauria obtingut 600.000 euros.

DETINGUT UN HOME DE 30 ANYS PER AGREDIR LA MARE AL DOMICILI

La policia va realitzar un total de 19 detencions durant la setmana passada, entre les quals les dels dos encarregats de l’establiment del Pas de la Casa i la dels dos albanesos considerats responsables dels robatoris en habitatges que s’han produït dar­rerament al país. El cos d’ordre, a més, ha arrestat cinc persones per delictes relacionats amb agressions en l’àmbit domèstic, entre els quals un home resident de 30 anys com a presumpte responsable del maltractament físic a la mare. La detenció es va produir dilluns de la setmana passada a Encamp i l’agressió hauria ocorregut al domicili familiar. Dimecres, a Ordino, el cos d’ordre va controlar un home i una dona, residents de 61 i 52 anys, respectivament, per una agressió mútua en l’àmbit domèstic. L’endemà, a Arinsal, els agents van arrestar dues dones, de 21 i 25 anys, pels mateixos fets. Tanmateix, dissabte de matinada, agents de servei van detenir una jove resident de 24 anys per agredir una altra dona en un local d’oci de la parròquia d’Escaldes. La víctima va patir lesions, va indicar la policia.

Quant als delictes contra el patrimoni, divendres, a Andorra la Vella, es va controlar un home resident de 42 anys per haver-se endut la recaptació del dia anterior de l’establiment on treballava, un total de 10.000 euros.

Finalment, durant la setmana es van comptabilitzar set detencions per alcoholèmies positives i una vuitena perquè el conductor, un resident de 26 anys, va donar positiu de consum de cànnabis, a banda que la policia li va comissar 2,8 grams de marihuana. Una majoria dels arrestos (cinc) es van produir fruit de la campanya preventiva de controls encetada per la policia. Un resident de 34 anys va donar la taxa més elevada, 2,14 grams per litre de sang.

tracking