Un condemnat a deu anys per abusar de les fillastres reitera que és innocent

Condemnat a deu anys de presó, diu que les menors s’ho van inventar tot per desfer-se d’ell

Un condemnat a deu anys per abusar de les fillastres reitera que és innocentARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El padrastre condemnat a deu anys de presó pel Tribunal de Corts per haver abusat sexualment de les fillastres, que en el moment dels fets eren menors d’edat, ahir va tornar a negar que hagués comès les agressions durant la vista que es va fer al Tribunal Superior. Segons la versió de l’home, de nacionalitat espanyola, ell és una persona molt autoritària i les joves s’ho haurien inventat tot per desfer-se d’ell. Per això, la defensa demana la revocació de la sentència i que s’absolgui el processat, empresonat a la Comella.

Etiquetes:

Per provar aquesta versió, l’advocat del condemnat va aportar un nou testimoni que no havia comparegut durant el primer judici. Es tracta d’una treballadora del centre educatiu on anaven les nenes, que va relatar que la mare li hauria explicat que les filles s’ho haurien inventat tot. A més, va manifestar que després que li fes aquesta confessió, la dona va tornar amb la seva parella.

Malgrat això, el ministeri fiscal va recordar que la mare ja va parlar d’aquests fets durant el judici. Segons va relatar la dona davant del Tribunal de Corts el mes de juny passat, quan es va destapar que l’ara condemnat abusava sexualment de les filles, es va separar d’ell. Un dia, però, va sentir una conversa entre les dues nenes que suposadament haurien inventat la història per fer fora l’home de casa. Arran d’això, la mare de les joves va decidir tornar amb la seva exparella, de la qual es va tornar a separar perquè finalment es va creure la versió de les filles. “La mare va reconèixer que havia malinterpretat la conversa i que ara sí que es creia les filles”, va relatar la fiscal.

L’home va ser condemnat a vuit anys de presó per dos delictes majors continuats d’actes sexuals sense consentiment amb accés carnal per via vaginal a una menor de 14 anys, ja que com a mínim, hauria penetrat en dues ocasions amb els dits al mateix temps que l’hauria obligat a palpar-li el penis per sobre del pantaló. Segons va explicar la víctima en el judici, l’home molts matins, abans que la família s’aixequés, anava a la seva habitació i allà li tocava els pits i la vulva. Corts també va tenir en consideració que la jove era menor de 14 anys en el moment dels fets. També va ser penat a dos anys més de presó pels abusos fets a la germana gran, menor de 18 anys i major de 14, a qui hauria tocat en reiterades ocasions els pits.

La testimoni va assenyalar ahir que la germana petita era una nena “molt bona”, que no solia mentir, però que es deixava influenciar molt per la gran. Tot i així va descartar posicionar-se sobre si creia que era mentida o no el que havien dit les joves. “Només dic el que em va dir la mare”, va dir.

SET ESPECIALISTES VAN DONAR CREDIBILITAT A LES MENORS

La fiscal va ressaltar ahir que fins a set especialistes van confirmar que la versió de les fillastres era creïble i que, per això, Corts va decidir condemnar l’home. En concret es tracta de treballadors socials, psicòlegs i psiquiatres que van declarar durant el judici en el Tribunal de Corts, celebrat el juny.

Tot i que la defensa va apel·lar ahir que existien contradiccions en les versions de les nenes, la fiscal va considerar que aquest era coherent, ja que en un primer moment les menors haurien amagat els abusos sexuals per no perjudicar el nucli familiar. Les nenes també vivien amb dos germans més que havia tingut la seva mare amb el padrastre.

El Tribunal de Corts també va determinar que l’home no es pot acostar durant dotze anys a les nenes, a qui també els ha de pagar una indemnització de 12.000 euros a la petita i 3.000 a la gran. Així mateix, el tribunal va decidir expulsar l’home 25 anys del país, mentre que la fiscalia havia demanat que fos definitiva. La defensa va exposar que el condemnat accepta les penes d’allunyament i la indemnització, però va demanar que no se l’expulsi del país perquè l’home està arrelat al Principat i té aquí els seus fills.

tracking