funció pública

Els sindicats esperen “un canvi de tarannà” de la substituta d'Alcobé

Denuncien que l’exministre no tenia en compte les opinions dels diferents col·lectius

Els sindicats esperen “un canvi de tarannà” de la substituta d'AlcobéFernando Galindo

Creat:

Actualitzat:

Els sindicats esperen de la propera ministra de Funció Pública, Eva Descarrega, un canvi de tarannà respecte del seu antecessor, el dimitit Jordi Alcobé, i que sigui més dialogant i tingui en compte les opinions dels diferents col·lectius de l’administració. Reben amb esperança el relleu i el fet que s’hagi repartit l’anterior ministeri i la substituta de l’exministre assumeixi una única cartera.

Des de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), el secretari general, Gabriel Ubach, afirma que rep l’anunci “amb ganes de canvi” després de l’experiència amb Alcobé, a qui va titllar de “ministre desastrós”. El sindicat vol “una ministra dialogant, que busqui el consens i el diàleg que ha brillat per la seva absència al govern de Martí”, va manifestar Ubach, el qual va reclamar que la nova titular de Funció Pública “estigui a l’altura del repte que li espera”. Així mateix, va dir que anhela “un gir de 180 graus a la política que portava Alcobé”.

El president del Col·lectiu de Funcionaris de Policia (CFPA), Salvador Prieto, confia que la futura ministra sigui “dialogant” i demana que les observacions dels sindicats en el marc de la reforma de la funció pública siguin vinculants, ja que “fins ara el Govern deia que eren negociacions quan no ho eren”. “L’únic contacte amb Alcobé va ser una primera reunió on ja ens va deixar clar que la nostra opinió no seria vinculant”, va lamentar. Prieto demana a Descarrega que assumeixi la reforma de la funció pública “amb seny i tranquil·litat” i que “no tingui pressa”. “Si la ministra demostra un tarannà obert no hi haurà problema en seure amb ella”, va concloure.

En aquesta línia, Gregori Gutiérrez, el secretari general del Sindicat d’Ensenyament Públic (SEP), va declarar que espera “una persona més oberta al diàleg” i sensible als diferents col·lectius de l’administració. Joan Torra, president de l’Associació de Bombers (ABA), va dir que espera “notar que el canvi i que les opinions dels sindicats siguin vinculants” i “poguem dir la nostra”. Torra va subratllar que encara falta saber “cap a on volen anar” i “quin és el projecte que tenen”.

Satisfacció del ministre

El ministre de Justícia, Interior i Afers Socials, Xavier Espot, va valorar els canvis molt positivament malgrat reconèixer que perd “un actiu”, ja que Descarrega era la secretària d’Estat. “Hi havia una relació excel·lent, era una de les persones de la meva màxima confiança”, va dir, mentre que d’Ester Molné, que substituirà la futura ministra, en va destacar la seva “vàlua professional” i va afirmar que “les seves qualitats humanes la fan idònia”.

tracking