Petició de dos anys i mig per a un carceller per abusar d'una interna

També l’acusen d’haver agredit sexualment una mestra i d’amenaçar de mort un intern

Petició de dos anys i mig per a un carceller per abusar d'una internaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri fiscal va demanar ahir dos anys i mig de presó condicional, així com quatre d’inhabilitació, per a un funcionari del centre penitenciari de la Comella que, presumptament, hauria abusat d’una presa i d’una professora del penal, i que hauria amenaçat de mort un reu. A l’acusat, que se’l va jutjar ahir al Tribunal de Corts, se li imputa un delicte major d’agressió sexual, dos de menors de continuïtat d’abús sexual, un altre menor d’amenaces de mort i una contravenció penal per vexacions greus. La fiscal va tenir en consideració que com que es tractava d’un funcionari de presons exercia una autoritat sobre les víctimes. Tots els fets es remunten al 2012.

Etiquetes:

En el cas de la interna, que està en llibertat, va declarar ahir que el funcionari entrava sol a la seva cel·la i allà l’obligava a fer-li dos petons a la galta. “Cap més agent ho feia”, va dir la dona. En un primer moment, va destacar, no li va donar importància, però cada cop va anar a més. “Un dia em va aixecar la faldilla i em va dir que era per veure si anava depilada”, va relatar la dona. En una altra ocasió la va abraçar i li va tocar un pit. Segons el seu testimoni, una altra vegada l’acusat va entrar a la seva cel·la i ella estava estirada al llit, ell es va asseure allà i li va intentar fer un petó a la boca. Com que ella el va rebutjar, llavors li va petonejar el coll. “Era desagradable”, va remarcar.

En el judici també va testificar la professora que va explicar que el 28 de setembre del 2012 el carceller va entrar a l’aula i li va etzibar comentaris obscens com ara: “Ja veuries el que et faria.” Després d’això, aquell mateix dia i a la sala d’agents el demandat se li hauria acostat pel darrere i mentre l’abraçava li va dir: “Veus com em poses? Se’m posa dura.” La dona va relatar que va sortir cor­rent i plorant de la sala d’agents i va anar al despatx. Allà un funcionari li va dir que fes una carta a la direcció. En l’audiència aquest treballador va confirmar ahir que la docent va arribar trasbalsada, plorant i en estat de xoc, i que durant un any va estar en estat depressiu. Per aquests fets, segons la víctima, ha hagut d’acudir a un psicòleg i segueix en tractament. Per tot això, l’advocada de la mestra ahir va reclamar que l’acusat li pagui 10.000 euros pels danys que li va causar.

Insults i amenaces a un pres

El reu que hauria amenaçat, que ahir no va comparèixer, va tenir el maig del 2012 un incident amb els funcionaris del torn de dia. Quan va arribar l’acusat, que feia el de nit, l’havia de traslladar a la cel·la d’aïllament. Llavors li hauria cridat: “No vals per res, ets una merda, els romanesos sou la merda d’Europa”, mentre feia el símbol de la pistola amb la mà, segons va declarar el pres en el seu moment. La fiscal va donar credibilitat a la versió perquè en els enregistraments de les càmeres es veuria com l’home feia aquest símbol amb la mà. De fet, aquell dia també es va expedientar dos agents més que havien reduït el pres, però en el seu cas es va arxivar la causa.

Al judici van declarar una desena de penitenciaris que van destacar que quan es fa el registre a les cel·les mai entra un funcionari sol. L’agent de segona obre la porta i el de primera mira que tot estigui en ordre. La interna, però, va dir que molts cops l’agent de segona anava obrint altres cel·les i el funcionari es quedava sol. Un controlador de càmeres va indicar que podria ser que l’agent obris la porta del costat, però no diverses. A més, va subratllar que hi havia llocs, com la classe, on hi havia punts morts que les càmeres no enregistraven i que a la sala d’agents no n’hi havia.

Els agents que van parlar ahir també van assenyalar que la interna tendia a inventar-se coses.

La defensa de la professora va indicar que la docent havia demanat els enregistraments, però no se’ls havien entregat.

L’acusat va negar tots els delictes i la seva defensa en va demanar l’absolució perquè considera que no hi ha proves.

Fals testimoni

També fa quatre anys, una altra reclusa va afirmar que el demandat la va abraçar i li fer un petó a la boca. Per això, li van obrir una instrucció i també era un dels delictes de què se l’acusava ahir. No obstant això, ahir es va desdir i va afirmar que només li havia fet una abraçada de suport perquè feia poc que se li havia mort el pare. El ministeri fiscal va retirar el delicte relacionat amb aquest cas, però va anunciar que obriria un procés per fals testimoni. “O va mentir llavors o menteix ara.”

ELS AGENTS VAN DIR QUE LA PROFESSORA PARLAVA D'ELLS

Els agents van destacar que durant les classes la professora parlava de la seva vida privada amb els reclusos, fet que la docent va negar. Suposadament hi hauria cartes d’interns queixant-se i dient que deixaven les classes per això. L’advocada de la defensa va destacar que “només són rumors” i que no s’ha provat. Segons l’acusat, havia tingut una discussió amb la docent perquè parlés d’ells a classe. Tanmateix, una reclusa i una exinterna van remarcar que a les classes es donaven lliçons de català, geografia i història, “però no s’hi feia safareig”. Segons l’advocada de l’acusat, el reu, que presumptament hauria estat víctima d’amenaces del seu client, havia deixat un escrit on deia que mantenia una relació amb la mestra i que aquesta li hauria dit que s’ho havia inventat tot per “mostrar qui mana”. La docent, que va negar la relació, va ressaltar en el judici que algú li havia donat el seu telèfon privat al reu, que està en llibertat, i la truca i li escriu missatges de WhatsApp. Per això ha presentat una demanda.

tracking