neu

Les pistes constaten el problema d'allotjament

Grandvalira i Vallnord han fet algunes gestions per ajudar els seus treballadors a buscar pis

Les pistes constaten el problema d'allotjamentXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les estacions d’esquí constaten els problemes que pateixen els treballadors temporers per buscar allotjament. Grandvalira i Vallnord han detectat que aquest any els empleats de temporada estan tenint més dificultats del normal per trobar sostre on viure durant els mesos d’hivern. El director de Grandvalira, Alfons Tor­reño, dona fe que “segurament aquest any hi ha més dificultats” i posa de manifest que “cada vegada és més complicat” trobar pis per als temporers. Fins al punt que l’empresa “s’hi ha de posar” i negociar amb apartaments, fet que “abans no era tan necessari”, confessa, tot i que subratlla que “s’ha fet tota la vida”. Des de Vallnord, de la seva banda, expliquen que “la problemàtica amb els temporers s’ha patit més pel que fa a recursos humans”, però asseguren que només s’han registrat dos casos de persones que no han trobat lloc per viure. Es tracta de dos treballadors que van haver d’allotjar-se en hotels però que, segons assegura l’empresa, ja han trobat habitatge.

Més de 2.000 treballadors

A Vallnord hi treballen un total de 600 persones, mentre que a Grandvalira ronden els 1.500. Malgrat que encara en falten per arribar, Torreño assegura que “de moment no estem tenint problemes” per trobar immobles per als empleats, i destaca la tasca que està realitzant el departament comercial per “intentar afavorir” l’ar­ribada i assentament dels treballadors negociant amb empreses que tenen apartaments. En aquest sentit, reconeix que aquest any hi està havent més problemes, fins al punt que el domini “hi ha d’estar més a sobre” que altres anys.

Una circumstància que també ha detectat Ski Andorra. La directora, Montse Guerrero, assegura que “aquest any els temporers han tingut dificultats per trobar allotjament”. Remarca que està passant “més que en altres ocasions” i diu que desconeix com resol la situació cada estació.

“Sis o set persones en un pis”

Un monitor d’esquí que prefereix no ser citat assegura que “la situació dels temporers està sent molt difícil”, fins al punt que “es posen a viure sis o set persones en un sol pis”. Aquest empleat remarca que “molts treballadors estan en hotels en espera de trobar un lloc” i apunta que a més de la manca de pisos s’hi afegeixen les dificultats per assumir el preu dels lloguers, ja que “cobren poc i el nivell de vida aquí és alt”. Així mateix, indica que els propietaris d’immobles prefereixen llogar-los a turistes abans que a temporers perquè “en surten més beneficiats”.

Pel que fa al sector hoteler, el president de la Unió Hotelera, Manel Ara, apunta que no hi ha problemes perquè el gros de treballadors encara no ha arribat.

tracking