Política

Eva Descarrega, nova ministra de Funció Pública

La fins ara secretària d'Estat de Justícia i Interior substitueix l'exministre Jordi Alcobé. Les carteres de Transports i Telecomunicacions seran adscrites a Ordenament Territorial

Eva Descàrrega en una imatge d'arxiu.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Toni Martí, ha comparegut aquesta tarda davant dels mitjans de comunicació per anunciar que Eva Descarrega, que era fins ara secretària d'Estat de Justícia i Interior, s'incorpora al gabinet ministerial com a ministra de Funció Pública i Reforma de l'Administració, mentre que les carteres de Transports i Telecomunicacions seran adscrites a Ordenament Territorial. D'aquesta manera, ha anunciat qui susbtitueix l'exministre Jordi Alcobé i quina és la reestructuració que s'ha fet al Govern arran "de la seva sortida". A Descarrrega la substituirà al capdavant de la secretaria d'Estat que ostentava Esther Molné. Molné, professional del món del dret, ha exercit d'advocada i de batlle i ja traballava d'assessora al ministeri d'Interior, amb Xavier Espot. "Coneix bé els reptes" del Govern, ha destacat Martí.

La nova ministra

Eva Descarrega és llicenciada en Ciències Polítiques i Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Abans de ser secretària d'estat de justícia i interior havia desenvolupat la seva trajectòria professional com a diplomàtica al Ministeri d’Afers Exteriors des de l'any 1997. Ha estat ambaixadora del Principat d’Andorra davant la Unió Europea, Bèlgica, Luxemburg, Països Baixos, Alemanya i Eslovènia, i representant permanent a l'Organització per a la prohibició de les armes químiques (OPAQ). Anteriorment havia estat directora general del Ministeri d'Afers Exteriors i Relacions Institucionals (2009-2010) i directora de Relacions Bilaterals i Afers Europeus (2005-2009). Ha completat la seva formació acadèmica amb el curs de postgrau en estudis europeus de l’ENA (Cycle des Hautes Études Européennes (CHEE)) i els postgraus d’Institucions Europees i Dret Europeu, del Ministeri d’Afers Exteriors d'Espanya, i de dret andorrà de la Universitat d’Andorra.

tracking