Reportatge

Dins de la tempesta

Una bola gegant transparent transporta grans i petits cap a l’interior d’una pluja de confeti de colors que emula una gran nevada.

Dins de la tempestaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dins d’una gran tempesta de neu de colors. Així és com es poden sentir grans i petits que entrin dins de la campana de neu situada a la plaça de la Rotonda d’Andorra la Vella. Des de fora, els vianants que passegen per la plaça es troben amb una immensa bola blanca i semitransparent que deixa lluir en el seu interior una explosió de colors.

“Això és una gran tempesta, que és com una reproducció d'aquelles boles de vidre que portaven neu a dins, les giraves i quedava neu a dins. Aquesta és la idea inicial”, explica al Diari Carlos Seto, representant de l’empresa Efímer de Tàrrega i l’encarregada de fer el muntatge.

En un costat de la instal·lació, que es va col·locar dijous i estarà fins avui, els nens fan cua impacients amb els seus pares i miren cap a l’interior per veure el que els espera. Cada torn entren un màxim de trenta persones, precisa Seto. A l’entrada, els responsables fan deixar les sabates als passatgers que s’endinsaran cap a la tempesta de colors. També entreguen unes ulleres de color taronja per al confeti.

I de cop i volta l’ordre. “Tots cap a dins, entreu de pressa perquè no s’escapi l’aire”, crida una de les treballadores. Llavors els nens corren cap a l’interior de la campana transparent. Una vegada allà, comença una experiència de sensacions.

El terra és ple de confeti de colors, un canó n’expulsa més. Els nens juguen amb els pares a llençar-se aquesta neu imaginària, d’altres corren mentre deixen que el confeti se’ls coli per la roba. Tot ajuda a recrear aquesta tempesta, als laterals uns aparells expulsen aire per fer volar papers grocs, taronges, vermells o blaus. “La canalla es torna boja amb el confeti”, assegura Seto.

Música per a l’ocasió

Una música amb base electrònica ajuda a transportar la imaginació de grans i petits a l’interior de la tempesta. Seto asse­nyala que és una música pròpia i “preparada per a l’espectacle”.

Mentre els nens juguen, alguns pares enregistren l’escena amb el mòbil. Tres minuts és el que dura la immersió dins la bola màgica. Un cop acaba, els nens surten emocionats i comenten amb els pares la jugada.

És la primera vegada que l’espectacle interactiu La Gran Tempesta ve a Andorra. Seto ressalta que, de moment, ha tingut molt bona acollida. De fet, en cap moment deixa d’haver-hi cua. Durant cinc hores, de quatre de la tarda a nou de la nit, es pot gaudir d’aquesta experiència única. “La gent gaudeix molt, s’ho passa bé”, manifesta Seto.

tracking