balanç de visitants

El pont supera les previsions i s'espera un 80% d'ocupació a partir de dijous

Els quatre primers dies del macropont es va registrar l’entrada de 54.000 vehicles i Mobilitat estima que se superaran les expectatives d’afluènciaSEls

El pont supera les previsions i s'espera un 80% d'ocupació a partir de dijousFernando Galindo

Creat:

Actualitzat:

Els quatre primers dies del macropont –des del divendres a les 17 hores fins al dilluns– es va registrar l’entrada al país de 54.000 vehicles i la sortida d’uns 50.000. Des del Centre Nacional de Trànsit van confirmar que aquests resultats “estan per sobre dels del 2011”, l’any que el servei de circulació agafa com a referència, perquè és el més similar a l’actual en nombre de dies, i van declarar que “si seguim amb aquest volum superarem les previsions de 125.000 cotxes”.

Com a conseqüència d’aquesta gran afluència, el Principat va romandre congestionat durant aquests dos últims dies, segons van informar fonts de trànsit, “dilluns i dimarts han estat dos dies molt complicats”. Ahir al matí es van formar fins a 9,5 quilòmetres de cues a l’entrada del país per la frontera del riu Runer, i al llarg de la tarda es van saturar moltes vies del país, entre les quals l’avinguda Tarragona, el prat del Colat, la Tapia, el vial del Poblador, i tot l’entorn del centre comercial, i es van superar els 2 quilòmetres de retencions per sortir del país. El trànsit encara es va complicar més perquè cap a les sis de la tarda es va produir a la carretera de l’Obac un xoc en cadena, segons va informar la policia. En concret, van picar tres vehicles i la conductora del cotxe del mig va resultar ferida lleument i es va habilitar un pas intermitent.

Ocupació hotelera

El president de la UHA, Manel Ara, va mostrar ahir en declaracions al Diari l’optimisme del sector respecte als darrers dies de la Puríssima. “Estem veient que complirem les expectatives i a partir de demà hi haurà molt bona ocupació, sobretot a les parròquies centrals”, va explicar. Ara va admetre que els primers dies festius han estat “més fluixos del que esperàvem”, però que amb les perspectives que tenen a partir de demà, “no ens podem queixar”. Segons el president, malgrat no poder avançar cap percentatge de reserves, la bona ocupació s’allargarà fins al diumenge. I va insistir en les parròquies centrals. “Malgrat que les pistes estan obertes, no hem tingut una gran nevada que hagi provocat una allau d’esquiadors”, va explicar.

Ara va explicar que un pont d’aquest tipus comporta una casuística molt gran entre els clients. “A Catalunya hi ha hagut col·legis que han fet festa només dilluns, d’altres que la faran divendres, i això ha fet que el turista no hagi vingut en massa els primers dies”, va indicar. El president de la UHA va concloure que “els deu primers dies del mes seran bons per al nostre sector”.

Cristina Canut, la presidenta d’Autèntics Hotels, va manifestar que “estem contents. Tant de bo sempre arribéssim a aquestes xifres d’ocupació”, i també va explicar que aquest any “el pont és molt llarg” i que “durant tota la setmana es produirà moviment”. Canut va confirmar que “ahir es veia molta gent pel carrer”, però que “els hotels estaven a mig gas”, i va opinar que potser era perquè “hi havia gent de pas”. Tanmateix esperen recuperar l’ocupació a partir de dijous. Segons les seves previsions, a les parròquies centrals, arribaran al 70 o el 80%, i preveuen mantenir aquestes xifres fins al diumenge.

Valerie Lackner, la presidenta de l’Associació d’Empreses d’Allotjament Turístic va ser més modesta en la previsió i va indicar que en el seu sector “no superaran el 50% de ple”.

CALDEA REP UNS 2.500 VISITANTS CADA DIA

El centre termolúdic d’Escaldes preveu assolir uns resultats molt positius al llarg de tota la setmana. Segons les seves estimacions arribaran a unes 2.500 persones al dia entre el 7 i el 10 de desembre. Tot i així, les primeres jornades del pont van ser una mica més fluixes. Fonts de Caldea van assegurar que aquesta Puríssima, en comparació amb la del 2015, es dilatarà fins al pròxim diumenge, i que el públic disposarà de més dies per assistir a les instal·lacions. “El cap de setmana passat vam començar amb ralentí, amb més tranquil·litat, però aquest dilluns va ser com un bon dissabte. Vam tenir la prèvia d’un gran pont” i van manifestar que havien tancat el mes de novembre amb un 10% més de públic que durant l’any anterior.

VALLNORD OBRE 35 PISTES I 30 REMUNTADORS

Vallnord va inaugurar la temporada el 2 de desembre amb 35 pistes i 30 remuntadors, a més de diversos mòduls per a la pràctica del freestyle. Els esquiadors van poder gaudir d’una línia amb set mòduls que es mantindrà al llarg del pont. En total disposa de gairebé el 60% de les seves pistes obertes i aproximadament el 80% dels remuntadors, gràcies als treballs d’innivació que permeten mantenir els gruixos de neu pols entre els 10 i els 50 centímetres a les cotes més altes,segons van indicar ahir.

D’altra banda al domini de Grandvalira s’espera que el volum gros d’esquiadors arribi de cara al cap de setmana. Durant el passat dissabte i diumenge es van registrar 18.000 esquiadors.

tracking