Afers exteriors

Martí afirma que les relacions amb Catalunya són bones

Abans de contactar amb Madrid va alertar el parlament autonòmic

Martí afirma que les relacions amb Catalunya són bonesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Toni Martí, va manifestar ahir que les relacions amb la Generalitat de Catalunya han recuperat “la normalitat absoluta”, després que l’octubre passat el Parlament català aprovés vetar la contractació d’empreses que tinguin una relació financera amb el Principat o entregar reconeixements culturals o esportius a persones que tenen la seva residència fiscal al país. Arran d’això, l’executiu andorrà va fer una nota verbal al Govern espanyol perquè actués davant aquesta situació. “Us faré una petita confidència, abans de fer això vam informar la Generalitat que ho anàvem a fer”, va dir Martí, que va exposar que van utilitzar les vies diplomàtiques que estaven a la seva mà.

Ara, va dir Martí, els lligams han tornat a la normalitat. “Les relacions amb el Regne d’Espa-nya i amb la Generalitat de Catalunya són bones i seran bones. Per tant no magnifiquem més les coses”, va manifestar el cap de Govern. En aquest sentit, va destacar que tant amb França com amb Catalunya sempre han estat bones. A més, va indicar que el Principat és un país “molt respectuós” amb els seus veïns. “El que demanem és que se’ns respecti perquè nosaltres som molt respectuosos amb els altres”, va emfatitzar.

D’altra banda, Martí va confirmar que no tenen cap substituït per a l’exministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, que va dimitir a començament de novembre. “És una cartera complicada i em dono el temps suficient de reflexió per anar a demanar-ho als perfils que em semblen més adequats”, va argumentar.

tracking