societat

Front Comú per una Andorra “més democràtica i plural”

Projecte per recollir els neguits ciutadans i incidir en les decisions polítiques

Front Comú per una Andorra “més democràtica i plural”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fer un “front comú” amb totes les associacions i entitats d’Andorra “per sortir de l’estancament i viure en un entorn més democràtic, plural i modern”. Aquest és un dels objectius del Projecte Front Comú que ahir van presentar representants de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), del Sindicat Andorrà de Treballadors (SAT), de Podem Andorra i del Partit Socialdemòcrata (PS) que van voler deixar clar que no es tracta d’una plataforma que tingui com un objectiu formar una candidatura conjunta de cara a les properes eleccions. “La finalitat del projecte és unificar criteris, prioritzar-los i treballar-hi”, va explicar el secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, que va afegir que “senzillament el que volem és la suma d’esforços, d’estratègies i eines per incentivar i dur a bon terme una actualització de la gestió pública d’acord amb el que la societat andorrana demana”.

Els promotors del projecte, que van voler deixar clar que desitgen la participació i implicació de totes les associacions, sindicats, partits polítics i de qualsevol persona que “tingui alguna cosa a dir i aportar” i que “tots tindran el mateix pes i protagonisme dins del projecte”, van explicar que en una primera fase els grups de treball que es crearan en torn Front Comú ho faran en tres punts: la Llei electoral, la Llei de la nacionalitat i la Llei de la CASS.

“Hem començat per aquestes tres qüestions perquè són les que més preocupen la societat”, va indicar Ubach, que va especificar que han decidit treballar en la llei electoral per “democratitzar la societat”, en la de la nacionalitat per “a la integració de tothom del país” i en la de la Seguretat Social perquè “angoixa moltíssim la ciutadania”. El secretari general de l’USdA va incidir en la democratització de la societat reiterant que “sempre que les minories decideixin per les majories no hi haurà democràcia, i és per això que abanderem el canvi de model social i polític”.

UN OBSERVATORI CRÍTIC CONSTRUCTIU

Els promotors del Projecte Front Comú van assenyalar que un dels objectius de la iniciativa és que es converteixi en un observatori crític constructiu. El que pretenen és fer aportacions per anar avançant i fer-ho entre els gestors polítics i els representants socials. Després d’assegurar que el que volen és qüestionar la realitat política i social del país i anar a buscar nous models, van indicar que Projecte Front Comú està fet per construir i no per destruir. Per últim van dir que la feina que realitzin la faran arribar als partits i que serà cada formació qui l’assumirà com consideri oportú.

tracking