França vol l'extradició del cap del web pirata

Els advocats defensors lamenten que els joves segueixin a la presó quan han reconegut els fets

França vol l'extradició del cap del web pirata

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’estada a Andorra del resident francès acusat de ser el cervell de Zone Téléchargement dependrà del plantejament que utilitzi per defensar-se. Segons fonts judicials properes al cas, un cop França hagi fet efectiva la petició d’extradició, el procediment pot ser o molt ràpid o molt lent, segons el posicionament de l’afectat. En cas que el detingut accepti l’extradició a França, en dues o tres setmanes tota la tramitació ja podria estar llesta. Si en canvi, s’hi oposa, començaria un feixuc tràmit judicial per acabar establint una vista on es jutjaria si hi ha motius o no per acceptar l’extradició. Diferents fonts consultades van comentar que és un cas massa clar com perquè hi hagi l’opció que la Justícia andorrana impedeixi l’extradició. El delicte, amb el qual hi ha proves aclaparadores en contra del detingut, s’ha comès a França reiteradament durant molts anys a través del funcionament de la web de descàrregues il·legals Zone Téléchargement. Es dóna per fet que no hi haurà cap entrebanc jurídic per acceptar l’extradició i per tant finalment serà un tema de terminis més o menys àgils segons fins on estigui disposat a resistir-se el detingut (si és que s’hi oposa).

Els advocats defensors dels joves detinguts –l’altre cap important de la xarxa de descàrregues il·legals també residia a Andorra però va ser detingut a França– han lamentat l’actuació de les autoritats judicials. Segons recull la premsa francesa, els advocats es pregunten “quin interès té mantenir aquest noi a la presó quan el lloc de descàrregues ja ha estat tancat i els acusats han reconegut els fets”. Per als advocats “la justícia simplement el vol castigar anticipadament, “i van qualificar d’“exagerats” i “ridículs” el seguit d’actuacions en aquest cas quan els acusats ja han acceptat la responsabilitat de ser els gestors de la pàgina web.

Intent de reobertura

Aquesta setmana es va produir un intent de reobertura de la pagina Zone Téléchargement. En accedir a la pàgina hi surt un missatge que adverteix que “veure pel lícules o sèries en streaming o simplement descàrregar-se-les és cada vegada més arriscat. Instem els nostres usuaris a utilitzar una VPN per aconseguir l’anonimat mentre es veuen o descarreguen pel·lícules i sèries en línia. L’ús d’una VPN assegura que el proveïdor de serveis d’Internet, el govern i les autoritats no poden espiar l’usuari o bloquejar-lo. No podran veure la teva activitat a la xarxa”. Tot i que l’aparença de la pàgina és de normalitat, a efectes pràctics no és així, atès que el pilar del sistema es basa en el programa DL-Protect, que és el que fa segur els enllaços d’intercanvi per les descàrregues. El sistema DL-Protect va ser bloquejat per l’acció policial i no està operatiu, fet que impedeix el funcionament normal de les descàrregues.

Fonts properes al cas van indicar que la gravetat de les acusacions derivarà molt probablement en la petició de penes de presó. Es basarien en el perjudici que hauria ocasionat la pàgina web, valorat en uns 75 milions d’euros; el volum de negoci que hauria desenvolupat la pàgina, d’uns deu milions d’euros; la desena d’anys que estava en funcionament; i els 600.000 euros (a més de dos Jaguars) que tenien acumulats com a resultat dels beneficis els dos responsables de la pàgina.

tracking