Interior

Immigració es col·lapsa amb les peticions dels temporers

Les sol·licituds de residència arriben a 2.400 durant el mes de novembre

Immigració es col·lapsa amb les peticions dels temporersXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’oficina del servei d’Immigració es va col·lapsar ahir amb l’arribada de temporers. El director del departament d’Immigració, Jesús Guardiet, va explicar al Diari que des del 22 de novembre s’han incrementat el nombre de persones que vénen a demanar la residència temporal, però dilluns i ahir és quan van tenir més usuaris. “Abans del pont de la Constitució espanyola sempre hi ha una afluència significant”, va indicar Guardiet. El novembre del 2015 es van registrar un total de 2.300 sol·licituds, mentre que enguany, des de començament de mes fins ara, s’han entrat 2.400 demandes de residències temporals.

Les cues sortien fins a fora de l’edifici. Segons van explicar alguns ciutadans, ahir a quarts de dotze del migdia hi havia fins a 130 números d’espera, la qual cosa comportava fins a tres hores per poder fer els tràmits corresponents. En aquest sentit, algun testimoni es mostrava molest amb el procediment que cal seguir, lamentant que “entenc que hagis de fer cua per presentar els papers, però no entenc que també hagis d’agafar número i perdre un matí per recollir la targeta verda”.

Per atendre el nombre d’usuaris, Immigració no tanca les seves portes fins que ha atès la darrera persona. En un principi, l’oficina acaba el servei a la una i fins aquesta hora accepten l’entrada d’usuaris, però ahir van estar atenent fins a les 14.30 hores. Tot i així, Guardet va exposar que no preveuen allargar l’horari. “Treballem fins a les vuit del vespre tramitant les demandes, si ampliem l’horari tindrem més peticions, no tindrem temps de tramitar-les i de donar el servei l’endemà”, va argumentar.

tracking