Ensenyament

Educació avala l'actuació de l'institut María Moliner en el cas de 'bullying'

El ministeri n’està al corrent i afirma que les mesures són “adequades”

Educació avala l'actuació de l'institut María Moliner en el cas de 'bullying'Xavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d’Educació ha assegurat que l’actuació de l’institut de secundària María Moliner ha estat la correcta en el cas de bullying que han denunciat recentment els pares d’una alumna. Així ho van explicar ahir fonts ministerials al Diari, que van indicar que l’àrea d’inspecció del ministeri n’està fent el seguiment des del mes d’octubre. Així, es va fer arribar un informe a inspecció demanant la intervenció en el marc del protocol contra l’assetjament que tenen a l’institut per un cas de bullying.

De fet, el director de l’institut, Baldomero Prados, també va explicar que “vam actuar des de l’inici” i que el passat mes d’octubre es va activar el protocol després que la família els informés de la problemàtica i els alertés de l’agressió. “Com ens fixa el protocol, vam obrir un expedient per un possible cas d’assetjament i es va iniciar la investigació. Finalment, el professor que va portar la instrucció ens va comunicar que pel que havia pogut observar, es confirmava el cas de bullying”, va detallar Prados, que va assegurar que tal com fixa el protocol “vam informar el ministeri d’Educació i la Conselleria d’Educació espanyola”.

Posteriorment, es va fer una reunió de la comissió d’assetjament escolar i es va decidir prendre mesures, seguint el cas, estant en constant contacte amb la família i oferint ajuda a través de l’educadora social. “També vam parlar amb les presumptes agressores”, va afirmar. El director admet que la família “sempre vol que l’actuació sigui al més ràpida possible, però hi ha uns passos que no ens podem saltar”.

Un seguit d’actuacions i mesures que el ministeri confirma que han estat correctes. Les fonts consultades van indicar que a principis d’aquest mes es va mantenir una reunió des d’inspecció amb l’institut per avaluar la situació i s’ha valorat “positivament el pla d’intervenció. No hi ha queixes del que ha fet el centre”. De fet, es va assenyalar especialment el fet que a més de gestionar el conflicte també s’hagi tingut cura de la víctima, treballant amb ella “i donant-li les eines necessàries” per afrontar la situació. Així, les mateixes fonts van confirmar que “la informació que s’ha rebut és coherent i les mesures són les adequades”.

Prados també va destacar que la víctima i les presumptes agressores no comparteixen aula i que per tant, “la noia no ha estat en cap situació d’amenaça”. I va reiterar que “estem a la total disposició de la família pel que faci falta”. Cal tenir present que el protocol d’actuació fixa que un cop detectat el cas s’ha de fer un seguiment i una revisió de la situació un cop al mes fins que es dóna la situació per resolta.

tracking