Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Successos

Desarticulat un grup de contrabandistes que operava des d'Andorra

En el darrer mes haurien comerciat amb tabac valorat en més de mig milió d'euros
Un dels vehicles emprats en l'operació.

Desarticulat un grup de contrabandistes que operava des d'Andorra

Un dels vehicles emprats en l'operació.

G. C.
Actualitzada 30/11/2016 a les 14:11
La guàrdia civil ha desarticulat un grup criminal dedicat al contraban de tabac que operava des d'Andorra i que durant el darrer mes hauria introduit tabac a Espanya per valor superior al mig milió d'euros. Segons ha informat el cos d'ordre espanyol aquest migdia, l'operació es va desmantellar entre els passats 25 i 28 de desembre, després d'una llarga investigació que va culminar amb la detenció de deu persones acusades de delictes de contraban, de formar part a un grup criminal, contra la seguretat viària, atemptat a agent de l'autoritat i danys. 

Així doncs, la investigació de la policia va permetre determinar l'existència de diverses persones de les comarques de l'Alt Urgell i la Cerdanya que, mitjançant el mètode del 'fardell' i a través d'una extensa xarxa de col·laboradors, introduïen cada dia per la muntanya quantitats de tabac que emmagatzemaven en una finca de Ardòvol, al terme municipal de Prullans. En l'operativa d'aquest grup, es van detectar fins a un total de vuit vehicles amb els seus ocupants i un gran nombre de persones que, ocultes en el terreny, feien funcions de contravigilància i pilotatge del transport per evitar ser detectats.

Fruit de les investigacions que es van realitzar a la zona d'emmagatzematge, es va poder comprovar que OHP, de nacionalitat andorrana i amb un llarg historial delictiu, utilitzava també aquest punt per transportar tabac a altres destinacions espanyoles, emprant vehicles amb gran capacitat de càrrega i cilindrada. Els guàrdies civils responsables de la investigació, van observar també que per a la realització d'aquests trasllats de tabac s'adoptaven moltes mesures de seguretat i que les caravanes de vehicles anaven encapçalades per JGT, de nacionalitat andorrana, també amb antecedents i estret col·laborador d'OHP, amb qui els agents ja coneixien la vinculació.

Després d'una llarga investigació, segons han concretat des del cos d'ordre, divendres passat es va establir un operatiu de servei que va permetre la desarticulació del grup criminal, del lloc d'emmagatzematge del tabac i la detenció, entre d'altres, d'un dels màxims responsables d'activitats de contraban a la zona.  Cap a les 22.45 h. al terme municipal de Prullans, es va interceptar al vehicle que transportava el tabac, marca BMW 330 matrícula andorrana, conduït per OHP qui va intentar, sense èxit, la fugida, envestint violentament
diversos vehicles policials, causant importants danys i posant en perill la seguretat viària de la resta dels conductors. L'home va ser  detingut posteriorment per agents pertanyents a l'operatiu.

D'altra banda, a les proximitats del Túnel del Cadí, un vehicle Ranger Rover de matrícula andorrana i conduït per JGT, va envestir igualment un altre vehicle oficial en un intent de facilitar la fugida del vehicle que transportava la càrrega, causant danys i lesions als
components del cos i posant en perill la seguretat viària del resta de conductors.

En paral·lel, es van registrar diversos domicilis i immobles situats a Ardòvol, on es va intervenir més tabac de contraban i elements incriminatoris contra el grup criminal, procedint a la detenció de JGD. Posteriorment, el dia 28, es va practicar la detenció de sis persones, components actius del mateix grup.

Els detinguts van ser traslladats al jutjat d'Instrucció nº 1 de la Seu d'Urgell i el jutge va ordenar-ne l'ingrés a presó per a dos d'ells detinguts. Entre els detinguts hi ha, a banda dels dos andorrans, set homes de nacionalitat espanyola (quatre residents a l'Alt Urgell, un a la Cerdanya i un altre a Eivissa), i un marroquí resident a l'Alt Urgell. Tots tenen edats que oscil·len entre els 30 i els 62 anys.

En total s'han confiscat 4.262 paquets de tabac ros de diverses marques, valorades en 17.775 euros, quantitats diàries màximes que portaven i acumulaven per evitar ser sorpresos i tenir grans pèrdues en cas de ser detectats pels components de la guàrdia civil.
Etiquetes
  • #1 Tradició !
    (01/12/16 08:15)

    He he he ! La festa major en real ! Aixó és tradició andorrana pura i dura ! He he he !!!

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts