Servei d'inspecció als allotjaments turístics

La nova llei inclou sancions i l’obligació de registrar els apartaments per combatre l’intrusisme

Servei d'inspecció als allotjaments turísticsAna

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La llei d’allotjaments turístics crearà un servei d’inspecció amb sancions i obligarà tots els allotjaments d’ús turístic a registrar-se a Govern per combatre l’intrusisme. “Serà una manera efectiva de controlar el sector”, va afirmar ahir el conseller de DA Carles Jordana, el qual va assegurar que “la llei reordena el sector però no entorpeix la gestió del dia a dia”. El parlamentari va defensar la inspecció perquè els propietaris d’allotjaments turístics “tenen unes normatives que s’han de respectar” per tal de garantir la qualitat del servei.

Etiquetes:

En aquest sentit, va assenyalar que “calia regular per evitar que hi hagi problemes” com ara en el cas d’edificis vells. “Hi ha d’haver un mínim de seguretat”, va remarcar. Jordana va posar de manifest que “és molt difícil” establir un preu mínim, i va assenyalar que “la solució és incrementar la qualitat del servei obligant que s’hagin de complir uns mínims” i “això hauria d’autoregular el preu”.

El grup de DA ha presentat onze esmenes a la llei d’allotjaments turístics i 22 a la llei general d’ordenació del territori. Segons va explicar la consellera demòcrata Meritxell Palmitjavila, la norma és “una resposta de sentit comú” a les necessitats de l’Estat d’obtenir sòl per promoure projectes d’interès nacional. La parlamentària va explicar que s’han presentat propostes perquè si un comú s’oposa a un projecte el Consell General ho resolgui mitjançant un projecte de llei i no per una proposta d’acord, i perquè si es revoca un terreny públic es prevegin compensacions econòmiques. Una altra de les millores plantejades preveu la intervenció del batlle si els propietaris no es presenten a signar l’escriptura a l’hora de tirar endavant un pla especial o parcial.

Esmenes del PS

El PS vol que l’obertura d’un establiment es pugui fer només amb una declaració responsable per part de l’empresari i que no calgui una autorització prèvia, com preveu el projecte de llei. Els consellers socialdemòcrates, que han presentat 44 esmenes al text, aposten perquè hi hagi l’opció de llogar habitacions per a ús turístic per un màxim de 31 dies i demanen que no s’endureixi la regulació per a les empreses que lloguen apartaments.

tracking