Salut

L'hospital incorpora un oncòleg a temps complet

L’Associació Contra el Càncer confia que la mesura els faci “guanyar temps”

L'hospital incorpora un oncòleg a temps completFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’hospital Nostra Senyora de Meritxell disposa des d’ahir d’un metge especialista en oncologia a temps complet. Així es va informar des del SAAS mitjançant un comunicat en el qual es detallava que s’havia tancat l’edicte de contractació publicat el mes d’octubre passat. La plaça l’ocuparà el doctor Santiago Albiol, el metge que fins ara ja visitava un dia a la setmana a l’hospital. D’aquesta manera, des del SAAS es va destacar que es podrà ampliar els dies de consulta i fer un seguiment més proper dels pacients de l’àrea oncològica.

De la seva banda, el president de l’Associació Andorrana Contra el Càncer (Assandca), Josep Saravia, va celebrar la incorporació tot recordant que era “una de les reclamacions que teníem des de fa temps”. En aquest sentit, es va mostrar optimista pel que fa als canvis que han de notar els pacients. “Confiem que si hi ha una urgència es pugui tractar directament i si hem de portar una prova ja no caldrà esperar una setmana”. Així doncs, va destacar que “guanyarem temps de reacció, que és molt important”.

Un cop solucionada aquesta demanda, Saravia va recordar que des de l’Assandca segueixen treballant per aconseguir que en casos de càncer el tractament psicològic estigui cobert per la CASS. “Ara fem suport des de l’associació, però no arribem a tot­hom ”, va explicar, tot destacant que “és important que algú es preocupi pels malalts, sobretot en el moment del diagnòstic”.

tracking