Solidaritat

El Gran Recapte d'Aliments recull 12.000 quilos de productes

Ja es treballa en repetir l'acció l'any vinent, i s'intentarà ampliar-la a d'altres punts del país

El balanç final del Gran Recapte d'Aliments ascendeix als 12.000 quilos recollitsANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera edició del Gran Recapte d'Aliments d'Andorra ha recollit un total de 12.000 quilos de productes. Així ho ha donat a conèixer avui al migdia el Govern d'Andorra, a través de les dades facilitades pel Comitè Andorrà del Voluntariat, que ha mostrat la seva satisfacció per la implicació de la ciutadania en aquesta prova pilot celebrada dissabte passat. També s'ha mostrat molt agraït per la "gran solidaritat dels andorrans" el president de Càritas Andorrana, Amadeu Rocamora. "Quan es demana col·laborar, tothom es mou", ha celebrat.

Precisament, Càritas Andorrana és qui gestionarà tots els productes recaptats, els quals destinarà al Banc d'Aliments, tot i que tenint en compte la gran quantitat de tones aconseguides, s'estudia la viabilitat que una part sigui exportada a fora del país. Es tracta de productes de caducitat a mig i llarg termini, com llaunes i conserves, per la qual cosa no perilla que es facin malbé.

Tant des del departament de Joventut i Voluntariat del Govern, com des de Càritas, s'ha volgut agrair la tasca dels voluntaris, al voltant d'una cinquantena, en aquesta primera edició. També la participació dels tres grans magatzems on es podien fer les donacions un cop comprats els productes: Centre Comercial Andorra, Pyrénées, i E.Leclerc Hiper Andorra. Aquest darrer va fer "un donatiu important d'aliments", ha informat el Govern.

Rocamora ha confirmat que ja es treballa en repetir l'acció l'any vinent, i que els agradaria poder estendre la iniciativa a tot el país i no només limitar-la a supermercats d'Andorra la Vella, "així podria col·laborar tothom", ha ressaltat.

tracking