Camps de neu

Saetde rep la indemnització de Porta pel litigi per Porte des Neiges

La societat ja ha rebut la totalitat dels 1,5 milions amb què se l’havia d’indemnitzar pel litigi del projecte de Porte des Neiges

Saetde rep la indemnització de Porta pel litigi per Porte des NeigesXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Saetde, la societat que gestiona les pistes d’esquí de Pas de la Casa-Grau Roig, ja ha cobrat la totalitat dels 1,5 milions d’euros amb què l’ajuntament de Porta l’havia d’indemnitzar pel litigi que van mantenir pel que fa al projecte fallit de Porte des Neiges. Segons va explicar al Diari el conseller delegat de Saetde, Joan Viladomat, finalment s’ha aconseguit “donar per tancada” la qüestió, un dels objectius que es perseguien des que el maig d’aquest any es va conèixer la sentència judicial que donava la raó a la societat.

“No sé com s’ho han fet, però nosaltres hem cobrat”, va explicar Viladomat, amb relació als diners que els ha pagat l’ajuntament de Porta. I és que si bé el cobrament d’una part de la indemnització el tenien garantit per part de les assegurances, la resta s’havia de negociar amb el consistori veí. Amb tot, va recordar que sempre havien confiat de poder cobrar ja que l’ajuntament també els ho havia garantit.

Va ser el tribunal administratiu de Marsella qui va emetre la sentència que obligava l’ajuntament a indemnitzar la societat Domaine Porte des Neiges –on hi havia integrada Pas Grau Internacional– per la inversió que havia realitzat al camp de neu francès i que ascendia a quatre milions d’euros. Hi descomptava, doncs, els diners que s’havien recuperat a través de la venda d’actius i de les amortitzacions.

Un cop cobrada la compensació econòmica, el consistori, Saetde i representants del comú i el ministeri d’Ordenament Territorial van mantenir una reunió en la qual l’alcalde els va manifestar la intenció de reprendre el projecte que el 2010 va quedar en no-res. “Si volen fer alguna cosa i els podem ajudar, els ajudarem”, va exposar Viladomat, si bé va deixar clar que “en cap cas ens hi implicarem tant com havíem fet abans”. D’aquesta manera, va assegurar que estan “ a l’expectativa” del que l’ajuntament vulgui fer, però va assegurar que ara per ara no disposen de més detalls.

D’altra banda, i amb relació a l’acord d’intencions que van signar Saetde i el comú d’Encamp el setembre de l’any passat, el conseller delegat de Saetde va admetre que han passat uns mesos “d’aturada” perquè s’està en espera de conèixer el pronunciament de la justícia sobre la demanda que van presentar l’excònsol Miquel Alís i l’exconseller general Roc Rossell. Una vegada es va fer oficial que la Batllia havia tombat la demanda, Viladomat es va mostrar convençut que “tot això tirarà endavant”, malgrat que encara cap de les parts no ha pogut aclarir quina serà la fórmula per materialitzar els diferents punts previstos.

Cal recordar que Alís rebutjava la proposta d’ampliar els anys de concessió, que s’allarga fins al 2065, l’ampliació dels terrenys de la concessió (que segons la proposta passa a incloure també tot el pla d’Envalira, que forma part dels terrenys de Concòrdia) i la rebaixa de l’1% del cànon que paga la societat al comú.

EL PAS ESTRENA TEMPORADA AMB 1.600 ESQUIADORS

Grandvalira va estrenar ahir la temporada amb una acollida millor del que s’esperava. Eren molts els que a primera hora del matí esperaven a la cua per poder començar a gaudir de la neu. Des del domini esquiable van explicar que el començament ha estat “molt bo”, ja que un total de 1.600 persones van aprofitar la jornada d’esquí. La major part dels usuaris van entrar pel sector de Pas de la Casa, ja que era l’únic que inicialment havia d’obrir, tot i que també es va poder accedir a una part del sector de Grau Roig, que també va poder estrenar la temporada a causa del bon estat de les pistes. Els esquiadors van poder gaudir d’un total de sis pistes i onze quilòmetres esquiables. A més a més, el domini va iniciar la temporada amb un preu del forfet de dia de vint euros en lloc dels vint-i-cinc que s’havien previst.

Des de Grandvalira es va informar que hi van acudir sobretot clients que tenen forfet de temporada, molts dels quals els van recollir ahir, fet que va provocar que hi hagués cues. A més a més, hi van afegir que aquest és un col·lectiu de 7.000 persones que és molt fidel.

Segons es va assenyalar des del domini esquiable, durant tota la setmana els equips continuaran treballant de cara al pont de la Puríssima per assegurar les connexions entre els sectors d’Encamp, Soldeu, Canillo i el Tarter.

Des de Grandvalira van explicar que ja són més de 70 les hores acumulades de producció de neu i el treball de les màquines va afavorir el condicionament de més superfície esquiable i la connexió entre els sectors de Pas de la Casa i Grau Roig.

Aquests dos sectors, que es troben oberts parcialment, continuaran l’activitat a partir de demà, mantenint la seva tarifa especial de vint euros en el forfet de dia. Pel que fa als serveis de les estacions, Grandvalira posa a disposició dels esquiadors l’escola d’esquí i snowboard dels sectors Pas de la Casa i Grau Roig, així com diversos restaurants.

Saetde rep la indemnització de Porta pel litigi per Porte des Neiges

tracking