Llengua

Més de 200 estudiants participen en la final del desè Dictat nacional

L’actor Roger Casamajor va ser l’encarregat de fer la locució dels textos seleccionats

Més de 200 estudiants participen en la final del desè Dictat nacionalSFG

Més de 200 alumnes de tercer i quart de segona ensenyança dels tres sistemes educatius van participar ahir a la desena edició del Dictat nacional, que es va celebrar al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, va ser l’encarregada de lliurar els premis als guanyadors de les finals de les dues categories participants. En la seva intervenció, la ministra va assenyalar que el projecte “dóna prestigi a la llengua del país”, i va aplaudir el bon domini escrit del català per part dels alumnes que van concursar a la final. “És símptoma inequívoc d’un interès per la llengua i la cultura en general”, va afirmar.

L’actor Roger Casamajor va ser l’encarregat de fer la locució dels textos seleccionats per la final del llibre L’obra articulista d’Arseni Sugranyes, de l’escriptor David Gálvez, que es va regalar a tots els finalistes. A més, els tres primers classificats de cada categoria es van emportar xecs de 500, 300 i 150 euros, respectivament.

Els guanyadors d’aquesta desena edició han estat en primera posició a la categoria A Jordi Iglesias, del col·legi Janer, en segona posició Sara Miño, del col·legi Janer, i en tercer lloc Laia Cardus, de liceu Comte de Foix. A la categoria B, la guanyadora ha estat Emma Juan, de l’escola andorrana de 2a ensenyança d’Encamp, Anna Santamaria, del liceu Comte de Foix, en segon lloc, i en tercera posició Mireia Fonseca, del col·legi Sant Ermengol.

Més de 1.400 nois i noies de tots els sistemes educatius han participat en l’edició d’enguany de la prova i al llarg dels dar­rers deu anys ho han fet gairebé 12.300 alumnes.