Política

Liberals estima necessari un Govern d'unitat però delega la decisió a Martí

El partit se sent “castigat”, “marginat” i “utilitzat” pel que fa al pacte d’Estat per l’acord amb la UE

Liberals estima necessari un Govern d'unitat però delega la decisió a MartíFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Tenim un Govern que m’atreveixo a dir que trontolla i per tant el que necessita el país és una estabilitat que potser podríem aconseguir amb un Govern de concertació.” Són paraules del conseller general de Liberals d’Andorra (Ld’A) Josep Majoral, que va afirmar que la situació política “és complexa” per “la problemàtica important” del cas BPA i els diversos pactes d’Estat que s’estan treballant. Amb tot, va deixar clar que ha de ser el cap de Govern, Toni Martí, qui valori “si és oportú o no el Govern de concertació”. “Govern de concertació sí o no qui ho ha de decidir és el cap de Govern”, va resumir.

En la mateixa línia, el també parlamentari Joan Carles Camp va reiterar que “està a les seves mans [de Martí]”, però va recordar que en el discurs d’investidura “va dir que probablement hauria de convocar un Govern de concertació”. “No som ningú per dir si s’ha de fer o no, la potestat la té únicament i exclusivament el cap de Govern”, va dir.

A més, hi va afegir que si ofereix pactes d’Estat és que “és incapaç de governar”. “Si és així simplement ha de dir públicament que no tenen capacitat per governar i que el que volen fer és un Govern de concertació amb totes les forces polítiques”, va etzibar. I va assenyalar que “buscar un ministre per aquí o per allà és un joc de la política que no té res a veure amb un Govern de concertació”. Camp va carregar durament contra el pacte d’Estat per l’acord d’associació amb la UE i va denunciar que s’oculta informació al grup liberal. “Ens estan castigant, ens estan marginant, ens volen utilitzar com els dolents de la política”, va sentenciar.

Esmenes a la totalitat

Majoral i Camp van comparèixer ahir en roda de premsa per explicar les esmenes a la totalitat a la llei general d’allotjaments turístics i al projecte de modificació de la Llei del sòl. En el primer cas, Camp va indicar que l’executiu “es dedica a fer pedaços” i que en la norma no es resolen problemàtiques com la de l’estacionalitat o la de manca de personal qualificat. A més, va criticar que no es tinguin en compte totes les modalitats d’allotjaments turístics i que s’estableixin sancions per als empresaris. Ld’A aposta per establir preus mínims perquè els actuals “estan per sota dels llindars de rendibilitat”. Pel que fa a la Llei del sòl, Majoral va destacar que “menysté el principi de subsidiarietat”, que no compleix l’acord institucional entre comuns i Govern, i que “no resol el problema actual d’urbanisme”.

tracking