reportatge

Record al passat i futur

El Copríncep episcopal visita la Casa Comuna d’Andorra la Vella
i parla sobre les oportunitats dels joves i l’esforç dels padrins.

Record al passat i futurFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan-Enric Vives va visitar durant l’últim mes alguns dels racons i equipacions més emblemàtics d’Andorra la Vella. Un pelegrinatge que va iniciar-se el 31 d’octubre passat amb motiu de la visita pastoral i que ahir va culminar amb l’assistència de l’eclesiàstic a les dependències de la Casa Comuna. Vives va subratllar la importància de “suscitar il·lusions”, i “pensar sobretot en els infants i en els joves, perquè existeixen massa profetes de la desventura que els diuen que no tindran futur”.

Durant el seu discurs també va recordar-se de la gent gran. “Gràcies a ells, que han donat la vida pel nostre país, avui tenim l’Andorra que tenim”, va sentenciar el Copríncep episcopal. Un missatge que va precedir la seva visita a la nova Casa Pairal i el dinar a l’històric Casal Calones. També va voler destacar que la missió dels cònsols i consellers, als quals va definir com “els servidors públics, els elegits”, és estar “al servei de tots els ciutadans, ajudant a crear expectatives reals per potenciar el creixement i la riquesa”.

Els cònsols i tots els consellers van participar en la recepció del Bisbe d’Urgell. A més, Conxita Marsol, la cònsol major, va fer una valoració molt positiva de l’acte. “La visita de l’arquebisbe [ad personam] a la Casa Comuna és l’esdeveniment més oficial de la visita pastoral i creiem que és una bona oportunitat per tenir contacte directe amb el Copríncep, per donar a conèixer la parròquia i per transmetre la nostra il·lusió i el nostre futur.”

tracking