estacions

Arcalís no obrirà aquest cap de setmana per falta de neu

Hi ha hagut menys precipitacions de les previstes i no se n’ha pogut produir

Arcalís ajorna l'obertura de les pistes fins al 2 de desembre per falta de neuVALLNORD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les pistes d’Arcalís finalment no obriran aquest cap de setmana. Malgrat que des de l’estació s’havia apuntat aquesta possibilitat si les condicions de neu i meteorològiques ho permetien, no ha estat així. Tal com va explicar al Diari el director d’Ordino-Arcalís, Xabier Ajona, “al final no va nevar com estava previst i no ha fet fred per produir”, de manera que s’ha decidit mantenir la data d’obertura per al 2 de desembre. Amb tot, si els propers dies les condicions canviessin i es pogués avançar l’obertura, Ajona va indicar que ja es comunicarà.

El cert és que quan es va presentar la temporada d’hivern ja es va explicar que es preveia que fos un hivern “amb molta neu i fred”, malgrat disposar només de previsions a llarg termini i que, per tant, només eren orientatives. De fet, a Arcalís ja fa dies que hi ha arribat la neu, sobretot a les cotes més altes, com a la zona de la Coma, on si es consulten les webcams del domini es pot veure la zona emblanquinada. Ara bé, les quantitats acumulades no són suficients per poder obrir les pistes als esquiadors.

Amb tot, setmanes enrere el director d’Arcalís va explicar que tant els remuntadors com les pistes ja estaven a punt. Així que aquests darrers dies s’han estat ultimant els detalls. Tot i així, va admetre que aquesta temporada s’ha anat més just amb les proves dels canons, ja que treuen l’aigua de la minicentral hidroelèctrica. D’altra banda, també s’estan enllestint els treballs de reforma de l’interior dels restaurants, com el de les Portelles, del qual s’ha recuperat la gestió enguany.

La previsió és que a Pal-Arinsal també s’obri el 2 de desembre, mentre que en el cas de Grandvalira, durant la presentació de la temporada es va informar que la intenció és poder obrir una setmana abans, concretament el cap de setmana del 26 de novembre.

Les estacions encaren aquesta temporada amb unes inversions de 15,5 milions per tal de millorar les seves instal·lacions. Entre els objectius fixats hi ha la captació de més públic familiar en el cas de Grandvalira, mentre que Vallnord se centra a captar aficionats al freestyle i el freeride.

tracking