comunicació

Impuls d'un espai audiovisual comú als territoris catalans

La Generalitat planteja crear una mena de federació de ràdio i televisió per sumar esforços

Impuls d'un espai audiovisual comú als territoris catalansFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, Miquel Gamisans, va anunciar ahir que el govern català té la intenció d’impulsar “un espai comú de mercat” en el terreny audiovisual que agrupi els territoris de parla catalana (Catalunya, Comunitat Valenciana, Illes Balears i Andor­ra). Segons va dir en una compareixença al Parlament, la idea és crear un organisme similar a la Federació d’Organismes de Ràdio i Televisió Autonòmics.

Aquest “mercat comú” també busca “sumar esforços” en el terreny dels mitjans de comunicació privats perquè “tenir més mercat en llengua catalana pot ser beneficiós per a tothom”. En cas de dur-se a terme, va explicar que el projecte ha de comptar amb el suport dels govern de la resta de territoris implicats, en “igualtat de condicions”, assegurant que hauran de parlar molt i seran molt respectuosos amb el ritme que cadascú pugui dur.

Es tracta d’una idea similar a la que va llançar fa un any el president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, quan va proposar una col·laboració de màxims en forma de consorci amb IB3 i la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació –la nova RTVV–, per compartir recursos. Gamisans va recordar que la reciprocitat amb les Balears ja funciona, que en les trobades entre els presidents de Catalunya i València ja s’ha exposat la voluntat que TV3 es vegi allà i que la nova RTVV es vegi a Catalunya, i que l’Aragó també té interès a poder-se veure en poblacions catalanes.

tracking