Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Afers exteriors

Albert Batalla reconeix que "Andorra està molesta i amb raó"

Argumenta que les dues resolucions que va aprovar el Parlament de Catalunya relacionades amb Andorra se sustenten en un error de base
Albert Batalla en una imatge d'arxiu.

Albert Batalla en una imatge d'arxiu.

Albert Batalla en una imatge d'arxiu.

ANA
Actualitzada 17/11/2016 a les 16:57
L'alcalde de la Seu d'Urgell i diputat català, Albert Batalla, ha reconegut avui que les dues resolucions que va aprovar el Parlament de Catalunya relacionades amb Andorra se sustenten en un error de base, que és considerar Andorra com a paradís fiscal, i que a més són contràries a la legislació internacional. Batalla ha dit, en declaracions a Ràdioseu, que "Andorra està molesta i amb raó", ha demanat disculpes per no haver vist "enmig de 3.600 punts" els dos que afectaven a Andorra, i confia que la situació es pugui resoldre.

Batalla ha explicat el context en el qual es van votar les dues resolucions del parlament de Catalunya que qualifiquen Andorra com a paradís fiscal. L'alcalde i diputat ha indicat que es van aprovar en el context del debat de política general "on es voten 120 resolucions, algunes d'elles amb 50 punts, de manera que estem parlant de 3.600 punts votats, digerits en menys de 12 hores, i crec que no hi va haver prou encert en valorar aquests dos punts". Davant d'aquest volum de feina, Batalla ha demanat disculpes "per no haver vist, enmig d'aquests 3.600 punts, que n'hi havia dos que podien tenir una afectació" per Andorra.

Batalla ha qualificat la votació de "desafortunada", fruit d'un "error de base en considerar que Andorra és un paradís fiscal i no ho és". En aquest sentit, ha recordat que el Principat ha fet la feina per complir amb els estàndards internacionals i ha signat el conveni de doble imposició amb Espanya, de manera que "els punts aprovats són per mi inadequats".

A més, ha destacat que les resolucions són contràries a la legislació internacional, i per tant una falta de bon veïnatge, tenint en compte que aquest es basa que "la legislació que aprovi un parlament o altre sigui respectuosa amb l'altre país i que també estigui dins del marc internacional estàndard". Així, ha recordat que "tenim moltes coses en comú amb Andorra" i especialment en un territori com l'Alt Urgell, destacant qüestions com les frontereres, l'aeroport, l'Institut Ramon Llull o els residus. Per tant, creu que "és bo que les institucions catalanes i andorranes tinguin una relació correcta i cordial", i "caldrà veure si això es pot resoldre; espero i desitjo que es pugui resoldre".
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts