Afers Exteriors

Catalunya veta els esportistes i empreses vinculades a Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parlament de Catalunya ha aprovat una resolució en què veta esportistes i empreses vinculades amb Andorra. Així la cambra catalana prohibiràl’entrega de guardons i distincions esportives i culturals a persones que duguin a terme la major part de las seva activitat a Catalunya però que tinguin domicili fiscal al Principat, Mònaco i a països consdierats paradís fiscal per la Unió Europea. I, de la mateixa manera, el Parlament també insta el govern espanyol a promoure, per mitjà de l’òrgan competent en matèria de contractació pública, la introducció en els plecs de clàusules d’un mecanisme per a exigir als licitadors, els adjudicataris i els subcontractistes "que no duguin a terme operacions financeres contràries a la normativa tributària en països que no tenen normes sobre control de capitals i són considerats paradisos fiscals per la Unió Europea", així com també a Andorra i a Mònaco.

Així apareix als articles 30 i 31 de la resolució que va aprovar fa uns dies l'ens català sobre la lluita efectiva contra la corrupció i el frau, segons consta al seu Butlletí Oficiala, i que afecta directament a Andorra.

La cambra, doncs, veta el Principat considerant-lo paradís fiscal malgrat que Espanya, la OCDE i la Unió Europea ja fa temps que han tret el país de la llista negra en entendre que compleix els estandards i normes internacionals en matèria de transparència i compliment fiscal.

tracking