Telecomunicacions

Andorra Telecom iniciarà el canvi de les capsetes per a la fibra òptica al febrer

L’operadora substituirà les 34.000 unitats actuals per millorar l’estabilitat i la fiabilitat del servei

Andorra Telecom iniciarà el canvi de les capsetes per a la fibra òptica al febrer

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andora Telecom iniciarà el mes de febrer la substitució de la totalitat de les capsetes per accedir a la xarxa de fibra òptica que estan instal·lades als domicilis dels abonats de l’operadora. El canvi de les anomenades terminals de xarxa òptica (ONT) s’inclou dins del procés de renovació de l’accés a la xarxa de fibra òptica des de la llar (FTTH) que també preveu la renovació total de les unitats òptiques terminals de línia (OLTs) que donen servei a múltiples usuaris. En el cas de les ONT, els operaris d’Andorra Telecom hauran d’accedir a les llars i a les seus de les empreses de la totalitat d’abonats i requerirà de la col·laboració activa dels clients. Aquest procés s’allargarà fins al 2018 i té com a objectiu millorar l’estabilitat i la fiabilitat de la fibra òptica i de tots els serveis que hi estan associats, i la dimensionarà d’acord a futures necessitats de serveis que requereixin major ample de banda.

“Intentarem que la renovació tingui l’impacte mínim possible en els nostres clients”, va assenyalar ahir el director de relació amb el client d’Andorra Telecom, Josep Vilana, que hi va afegir que l’operació “no tindrà cap cost per a l’abonat”. El pressupost d’Andor­ra Telecom de l’any que ve inclou una partida de 18,4 milions d’euros per invertir en maquinària i instal·lacions, part dels quals, entre sis o set milions, s’utilitzaran per a aquest projecte.

Vilana ho va explicar en una roda de premsa en la qual va fer balanç de l’apagada dels serveis de telefonia per coure que es donarà per finalitzada el 31 de desembre vinent. Amb tots els abonats d’Andorra la Vella i Escaldes migrats a la fibra, actualment hi ha 981 clients a la resta de parròquies que encara no han fet aquest pas. D’aquests, 807 són particulars i 174, empreses. Des de l’operadora es confia que la totalitat d’abonats migri per donar per tancada l’operació. Els propers dies aquests clients rebran una carta certificada per avisar-los de la necessitat de fer el canvi.

tracking