TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Política

Liberals demana retirar les tres lleis de cossos especials

El grup parlamentari presenta esmenes a la totalitat per “falta de consens”

Liberals demana retirar les tres lleis de cossos especialsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Butlletí del Consell General va publicar ahir els edictes en els quals es donaven a conèixer les esmenes a la totalitat que el grup parlamentari liberal ha presentat als tres projectes de llei dels cossos especials. En total tres esmenes, una per cada llei. Fonts consultades pel Diari van explicar que la motivació principal és la manca de consens amb què s’han fet els textos, si bé també es van apuntar altres qüestions de fons que no es van voler detallar.

Cal recordar que des del primer moment els sindicats de policia, bombers i penitenciaris ja van mostrar el seu desacord amb la proposta del Govern i van fer arribar les seves esmenes a la comissió consultiva. Unes propostes de modificació que no van rebre suport i que després, també, van fer arribar als diferents grups parlamentaris (excepte en el cas del CFPA i del Sindicat Penitenciari Andorrà, que no es van reunir amb DA). El president del CFPA, Salvador Prieto, va indicar que “els punts que vam explicar-los són els que no havíem aconseguit que hi hagués acord”. Així, va explicar que principalment no comparteixen la reducció salarial que es preveu per a les noves incorporacions a la policia. “Pensem que pot influir en els nous agents i si a la llarga troben una altra sortida professional més llaminera no s’ho pensaran”, va explicar. Tampoc no hi va haver consens amb l’enduriment del règim disciplinari i el fet que si a un agent se li obre un expedient per una falta greu o molt greu perd la jubilació. Per últim, tampoc no estaven d’acord amb els protocols d’ús d’armes fixats. “Està molt bé que ho legislin, però quan es fa una intervenció a vegades és difícil dir-li a algú, de bones maneres, que es giri per poder-lo emmanillar”, va detallar Prieto.

Penitenciaris

Des del Sindicat Penitenciari Andorrà es va indicar que van exposar als partits les mateixes inquietuds que a la comissió consultiva. Segons ja havien manifestat anteriorment, consideraven un perjudici perdre 400 euros al mes amb la supressió del complement de no fer vaga, o l’establiment d’una nova jerarquia que consideren que redueix en un elevat grau les possibilitats de promoció. D’altra banda, també rebutjaven el canvi d’assegurança i havien demanat que com a la resta d’empleats de la Funció Pública se’ls establís un màxim d’hores anuals que poguessin fer.

En el cas dels bombers, des de l’ABA s’havia manifestat que si es modificaven les lleis abans de canviar la Llei de la Funció Pública potser caldria tornar a canviar les normatives dels cossos especials, i consideraven que els perjudicava en relació amb altres empleats públics.

tracking