Del riu Runer a Encamp a 120 per hora perseguit per la policia

Sis agents redueixen un resident després de saltar-se dos controls i creuar el país a 120 per hora

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un Seat amb matrícula andorrana passava la frontera en direcció Andorra pels volts d’un quart d’una de diumenge, segons van informar fonts properes a la policia. Avançava pel carril de la dreta, que pràcticament sempre està deshabilitat, i quan va arribar a les casetes de la duana espanyola en lloc d’incorporar-se a l’esquer­ra va seguir recte i quan va passar per la caseta andorrana va esquivar la minibarrera de plàstic que impedia el pas. El cotxe, un cop passada la frontera, va sortir a gran velocitat, mentre que el duaner sortia de la caseta gesticulant perquè s’aturés. Un grup de policies es trobava a la zona exterior de l’edifici de la duana. En veure el duaner saltant i el Seat passant a gran velocitat davant seu dos dels agents van sortir corrent cap al cotxe i va començar la perse­cució.

El cotxe de policia anava a gran velocitat per interceptar-lo al més aviat possible, però quan va arribar a l’altura de la zona de les benzineres i del River i no se’l veia van començar a buscar-lo per desviacions i carrers de l’entrada de Sant Julià, pensant que no podia haver anat tan ràpid. Però sí que hi anava, i molt ràpid, a més de cent per via urbana, segons diversos testimonis. Amb un gran perill, segons la policia, d’un accident greu o un atropellament perquè era una hora de circulació intensa. A Sant Julià es va saltar un nou intent d’aturar-lo i el Seat va continuar cap a Andor­ra la Vella. A la persecució ja s’havien unit diverses patrulles i el cotxe seguia a gran velocitat. Finalment, el vehicle va ser aturat en un carrer d’Encamp.

Sis agents van participar en la detenció. Van entrar al cotxe i van reduir el conductor, tal com es veu en el vídeo que acompanya la notícia i cedit per ATV.

El van treure entre tres i el van llançar al terra per immobilitzar-lo en un arrest a l’americana gravat per un veí. Els agents sospitaven que devia portar droga i en no trobar-ne, fins i tot van sospitar que la devia haver llençat durant la persecució. En realitat, un examen mèdic posterior va revelar que el jove havia patit un brot de caire psiquiàtric que l’havia portat a la cursa desenfrenada. Es va decidir ingressar-lo a la quarta planta de l’hospital i començar un tractament. Es descarta que pogués estar intentant introduir res il·legalment per la frontera.

DETENCIONS PER INJÚRIES, RESISTÈNCIA A L'AUTORITAT I DELICTES DE MALTRACTAMENTS

Un resident de 28 anys va ser arrestat a Escaldes-Engordany l’11 de novembre com a presumpte autor d’amenaces, injúries i resistència greu a funcionaris, ja que va comportar-se d’una forma agressiva i alterada envers els agents. La policia havia acudit a un local d’oci a causa dels problemes que tenien els empleats amb un client.

Escaldes-Engordany va ser l’escenari d’un altre incident el 8 de novembre, quan un home no resident va desobeir una ordre d’expulsió governativa i va ser detingut. Encara que destaca el fet que ja tenia una ordre judicial d’ingrés al centre penitenciari, després d’haver estat condemnat per rebel·lia pel Tribunal de Corts.

També es van detenir tres persones com a presumptes autores de maltractaments físics en l’àmbit domèstic. El dia 8 dos residents de 21 i 22 anys van ser arrestats amb motiu d’una desavinença conjugal. Finalment, el dia 13 va ser detingut un home no resident a Encamp pels fets ocorreguts en un domicili d’aquesta par­ròquia.

CINC ARRESTATS PER ALCOHOLÈMIA

Un resident va ser detingut amb una taxa d’alcoholèmia de 2,05 g/l el 8 de novembre i va donar positiu en cànnabis. Ha estat un dels cinc arrestats per alcoholèmia aquests dies. Quan va ser controlat el 28 d’octubre va patir un accident, a conseqüència del qual va resultar ferit i es va aconseguir escapar d’un control policíac. A més a més, el dia 10 un resident va marcar una taxa d’1,42 g/l i el dia 13 dues persones van ser requerides per danys materials, amb taxes d’1,86 g/l i 1,72 g/l.

tracking