Laboral

CTRASA busca que el conveni col·lectiu serveixi per millorar el clima laboral

El text posarà condicions als torns de treball, els sous o els canvis de feina

CTRASA busca que el conveni col·lectiu serveixi per millorar el clima laboralFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El delegat dels treballadors del Centre de Tractament de Residus (CTRASA), Emili Saez, va destacar ahir que estan en procés d’elaborar un conveni col·lectiu que, entre altres, ha d’evitar possibles situacions d’assetjament laboral. “Molts cops això té lloc pel fet que canviïn les condicions laborals o et moguin del lloc de treball”, va precisar Saez. En aquest sentit, el conveni col·lectiu que estan negociant amb el Govern ha de posar límit a aquestes situacions. Això, segons Saez, evitarà “la conflictivitat laboral”.

Fins ara, CTRASA es regia per un reglament intern d’acord amb la Llei laboral, mentre que ara estan negociant el que seria el primer conveni col·lectiu, que ha de recollir, per exemple, les condicions laborals, els torns o horaris de feina i els sous, entre d’altres.

Els treballadors de CTRASA han redactat un primer esbor­rany del conveni i l’han entregat tant al consell administratiu de l’empresa com al ministeri de Medi Ambient, amb qui l’han de negociar. “Aquestes coses van a poc a poc. Esperem tenir-lo a final d’any o com a molt tard a la primavera”, va dir Saez. Amb tot, va explicar que esperaran a tenir el nou codi laboral abans d’aprovar el conveni, “no sigui que aprovem una cosa que després s’hagi de modificar”, va ressaltar.

Sobre els possibles casos d’assetjament laboral que es van donar a CTRASA, Saez va indicar que “cada treballador té la seva percepció”. Va recordar que un dels casos es troba en mans de la justícia i va evitar valorar-lo. A començament d’octubre, tres extreballadors, Núria Vigas, Lluís Nieto i Ricardo Félix, van denunciar que havien deixat la companyia perquè havien estat víctimes d’assetjament moral, tracte discriminatori, coaccions i amenaces. Vigas ha portat el cas a la Batllia. La ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, sobre la base d’un estudi de clima laboral a l’empresa, va negar recentment que ara hi hagi assetjament laboral.

tracking