Més de 150 signatures contra les anàlisis d'ADN als gossos

La petició rebutja que els propietaris hagin de pagar el cost de la prova

Més de 150 signatures contra les anàlisis d'ADN als gossosFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una nova petició pren força al portal de denúncies populars de Change Org. Es tracta d’una recollida de firmes iniciada ahir per la plataforma Andorra gats i gossos, que pretén impedir que els propietaris de totes les mascotes censades hagin de pagar de la seva butxaca les analítiques d’ADN que permetran a les autoritats rastrejar i sancionar els responsables de no recollir els excrements a la via pública. La demanda va ser signada per més de 150 persones en menys de 24 hores.

Dimarts, durant la reunió de cònsols, es va donar llum verd al concurs per a l’adjudicació de la realització de les analítiques, que costaran 30 euros per cada animal i seran costejades pels propietaris. En la petició iniciada, la plataforma que la va propulsar, que aglutina diferents associacions en defensa dels animals, al·lega que les seves mascotes “segueixen la normativa obligatòria del Principat de vacunació, desparasitació i xip. Per tant, volem que es modifiqui l’esmentat projecte i que no inclogui la prova d’ADN, o que no haguem de pagar-la els propietaris”.

La plataforma que va iniciar la campanya, dirigida a Govern i els comuns, va apel·lar a altres solucions que no impliquin “fer pagar justos per pecadors”. Com van argumentar fonts d’Andorra gats i gossos, “no és lògic que una persona que tingui tres gossos i sempre reculli els seus excrements hagi de gastar-se gairebé 100 euros en analítiques”. A més, també denuncien que la mesura no afectarà les mascotes dels turistes. Només s’aplicarà entre els 10.000 gossos censats i que a partir d’ara “els propietaris optaran per no registrar-los”.

tracking