Martí admet que va trigar massa a acceptar la dimissió d'Alcobé

El cap de Govern ha assegurat que l'exministre va tenir més lucidesa que ell mateix perquè "ell sí que va saber llegir la situació"

Martí admet que es va equivocar no acceptant la renúncia d'Alcobé el primer copM.T.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cap de Govern, Toni Martí, ha reconegut avui en seu parlamentària que es va equivocar no acceptant la renúncia del ministre Jordi Alcobéquan li va presentar la primera vegada. Martí ha assegurat que Alcobé va tenir més lucidesa que ell mateix perquè "ell sí que va saber llegir la situació" i, per tant, ha assumit públicament la seva responsabilitat d'haver "deixat passar aquestes tres setmanes",fins que finalment Alcobé va presentar la seva dimissió irrevocable feta pública dissabte passat.

El cap de Govern ha justificat que en un primer moment el mantingués en el càrrec perquè, al seu entendre, compaginar una relació professional amb BPA amb el seu càrrec de ministre no va influir en la seva dedicació al Govern i tampoc suposava un conflicte d'interessos. Martí considera que la Llei de Govern estableix aquesta incompatibilitat per configurar el càrrec de ministre com a activitat de dedicació plena i per evitar conflictes d'interessos, però ha assegurat que en el cas d'Alcobé "no hi va haver ni un problema ni l'altre", perquè "ningú no podrà dir que la dedicació del ministre fos insuficient, ja que en les últimes dècades hi ha pocs ministres amb el balanç de feina feta que pot presentar ell". Tampoc hi veu un conflicte d'interessos perquè quan es va haver de fer front a la crisi de BPA, Alcobé va fer confiança a les decisions del Govern malgrat que mantingués una relació personal amb els dirigents de l'entitat. "Alcobé ha tingut clar en tot moment on estava l'interès general per sobre de l'interès particular".

El cap de Govern ha fet aquestes declaracions responent a les preguntes del conseller d'SDP Víctor Naudi qui ha retret al cap de Govern que durant la sessió davui hagi parlat en tot moment del compliment de les lleis i que, en canvi, Martí hagi estat incomplint la llei mantenint Jordi Alcobé en el càrrec durant tres setmanes.

tracking