consell de ministres

El Govern defensa que el text sobre Gibraltar era “neutre”

Jordi Cinca argumenta que “ningú estava prenent part per ningú”

El Govern defensa que el text sobre Gibraltar era “neutre”Xavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre portaveu, Jordi Cinca, va manifestar ahir que el que Andorra va subscriure a la Cimera iberoamericana celebrada a Cartagena d’Índies amb referència a Gibraltar va ser un comunicat que remet “a allò que vénen dient les Nacions Unides amb relació a aquesta qüestió des de fa molts anys”, i que “ningú estava prenent part per ningú ni s’estava pronunciant sobre quina ha de ser la solució”. El portaveu de l’executiu, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, va llegir íntegrament el text per asseverar que quan es fa referència al posicionament espanyol –que davant l’assemblea general de les Nacions Unides va defensar la cosobirania sobre el Penyal– s’usa la fórmula que “es pren nota, senzillament”. “No va més enllà de l’emissió d’un comunicat que és molt curós en ser molt neutre amb relació a la situació”, va insistir.

En el citat document els representants dels estats presents a la cimera “reafirmen la necessitat de posar fi a una situació colonial, com ha estat definida per les Nacions Unides”, instant els dos implicats, el Regne Unit i Espa­nya, “a reprendre les negociacions bilaterals” i que s’assoleixi una solució que sigui beneficiosa per a les parts i per al desenvolupament econòmic de la zona, remetent-se a “l’esperit” de la declaració de Brussel·les, que ambdós van subscriure el 1984.

Funció pública

Jordi Cinca també va anunciar que, en el marc del procés de reforma de la Llei de la funció pública, s’ha adreçat una enquesta a tots els treballadors de l’administració –inclosos eventuals– per recopilar les seves opinions amb relació al que hauria de recollir la nova normativa. Respostes que es poden lliurar fins al 21 de novembre. Amb relació a si el procés pot sofrir algun retard a conseqüència de la dimissió de Jordi Alcobé, que n’era el ministre responsable, Cinca va defensar que “ni aquest ni cap altre dossier” que liderés el ja exministre s’ha de veure afectat en el calendari plantejat. De moment, però, el cap de Govern no ha comunicat al gabinet quina solució planteja per suplir el ministre dimissionari. “En els propers dies entenc que el cap de Govern prendrà les decisions que cregui convenients”, va asseverar.

VINT PLACES FIXES MÉS A EDUCACIÓ

El ministeri d’Educació convocarà al gener un nou edicte per continuar avançant en la reducció del nombre de professionals eventuals (actualment uns 200 d’un total de 1.000 adscrits al ministeri). Novament es convocaran vint places, però a diferència d’aquest any la figura a qui va adreçada la convocatòria és la de col·laborador educatiu. El ministre, Èric Jover, va recordar que es tracta dels professionals que donen suport en el procés d’aprenentatge dels alumnes però que no tenen responsabilitat pedagògica. Ara mateix hi ha 155 tècnics fent aquesta tasca, dels quals 47 són eventuals. El ministeri va indicar que si s’ha apostat per dedicar l’edicte del 2017 exclusivament als col·laboradors educatius és perquè es considera que hi ha una proporció massa elevada d’eventuals i per les complexitat tècnica de l’edicte. Va recordar, però, que “no és l’última convocatòria” que es farà.

tracking