reportatge

Roba solidària

L’Unicef posa a la venda roba per recollir diners per a un projecte al Congo perquè els nens tinguin accés a l’educació.

Roba solidàriaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jerseis, texans, jaquetes, anoracs, sabates o bosses de mà són alguns dels productes que es poden trobar des d’ahir fins avui al mercat vintage que organitza l’Unicef per recollir diners per garantir serveis bàsics com ara l’educació o la sanitat als nens autòctons del Congo, va explicar al Diari Marta Alberch, directora de l’Unicef a Andorra. “Són donacions tant de particulars com de botigues”, va relatar Alberch. Així doncs, hi havia productes de segona mà i d’altres que no ho eren, que tenien preus molt diversos que podien anar des d’uns texans a deu euros fins a bosses de mà Chanel per 1.000 euros.

Desenes de dones ahir al migdia rondaven pel hall de l’Hotel Delfos Tulip Inn, on es feia el mercat. Entre elles hi havia Sònia de Alonso, que va valorar positivament la iniciativa perquè “a tothom li va bé tant per reciclar coses com per ajudar una associació”.

També hi va acudir Montserrat Altimiras, que mirava atentament uns vestits. Altimiras també va veure amb bons ulls aquesta iniciativa, ja que “li dónes un sentit material a coses que no s’utilitzen i, sobretot, perquè hi ha peces molt interessants a preus assequibles”.

Fins ara, l’Unicef organitzava els Encants, on es barrejaven coses de la llar amb vestuari, però enguany ha decidit avançar el mercat només amb roba “perquè permet que llueixi més”, va dir Alberch. La directora d’Unicef va desestimar fer un balanç de la iniciativa perquè és el primer any que es fa, però va dir que l’any passat amb els Encants es van recaptar uns 24.000 euros.

tracking