economia

Ld'A i SDP critiquen un pressupost “continuista” i sense inversions

Els partits lamenten que els comptes no estiguin equilibrats i alerten del descontrol del dèficit

Ld'A i SDP critiquen un pressupost “continuista” i sense inversionsXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pressupost continuista i sense inversions. Liberals d’Andorra (Ld’A) i Socialdemocràcia i Progrés (SDP) carreguen contra uns comptes –que el ministre de Finances, Jordi Cinca, va presentar ahir als grups parlamentaris– “de continuïtat, estancats, que no aporten gran cosa per rellançar l’economia”, segons va denunciar el conseller general socialdemòcrata Víctor Naudi. El parlamentari liberal Carles Naudi, per altra banda, va lamentar que la tendència sigui la de “seguir fent dèficit”. “Cada vegada generem més deute per anar tapant forats. Fa pena que no sortim d’aquí”, va declarar, tot afegint que si el Govern fos una societat privada amb accionistes “ja els haurien destituït a tots”. Naudi va lamentar que el Govern “no sigui capaç d’aconseguir l’equilibri pressupostari” i va destacar així que els comptes estiguin marcats pel dèficit. “A la mínima no podrem pagar els deutes”, va alertar.

Etiquetes:

En aquesta mateixa línia, el conseller socialdemòcrata va deplorar que ”un pressupost que hauria de ser equilibrat tingui dèficit”. Des del seu punt de vista, “els dèficits i les despeses no estan gens controlats, i això ens preocupa”, va indicar. Víctor Naudi va denunciar que les inversions siguin “la continuació de les de l’any passat”, com l’heliport o el recinte multifuncional, i va aprofitar per deplorar que no s’hagi previst una dotació per a la desviació de Sant Julià. A més, va condemnar que no es plasmin els resultats de les reformes que s’han de dur a terme. Això farà, va augurar, que a final de mandat “la situació econòmica hagi empitjorat perquè el Govern no haurà fet les reformes”.

Tant Ld’A com SDP van destacar que l’executiu depengui dels ingressos de les societats parapúbliques per aconseguir reduir el dèficit i complir la regla d’or. De moment, els socialdemòcrates ja han avançat que presentaran una esmena a la totalitat.

tracking