numismàtica

Numismàtics del país i de fora distribuiran els euros

S’emetran 170.000 monedes commemoratives de dos euros el mes que ve

Numismàtics del país i de fora distribuiran els euros

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les 170.000 monedes commemoratives de dos euros que s’estan encunyant es distribuiran tant a escala nacional com internacional. En concret, es faran dos dissenys per recordar, per una banda, els 150 anys de la Nova Reforma del 1866 que va comportar la transformació política i social del Principat, i de l’altra, els 25 anys de l’inici de les emissions de Ràdio i Televisió d’Andorra. Es tracta de les propostes que va fer Andorra en el marc del comitè mixt de la Unió Europea que aprova les monedes que es posaran en circulació. En total, se’n faran 85.000 de cada.

Segons van explicar ahir des de l’executiu, els paràmetres proposats pel Principat van ser validats per les autoritats comunitàries i les monedes s’estan encunyant a l’Estat espanyol en l’actualitat. Està previst que la tirada s’enllesteixi el mes que ve. Des del Govern van detallar que les monedes es distribuiran a través de numismàtics nacionals i internacionals.

El butlletí oficial de la Unió Europea va fer públic la setmana passada els dissenys de les dues monedes. Segons es detalla en el butlletí, en el cas de les monedes per recordar el 150è aniversari de la Nova Reforma del 1866, s’ha previst incloure una imatge de la sala principal de la Casa de la Vall. En el segon cas, per commemorar els 25 anys de l’inici de les emissions de Ràdio i Televisió d’Andorra, a més de la inscripció s’ha optat per col·locar una imatge d’un micròfon i una antena envoltat de diverses línies circulars. En tots dos casos a la corona circular hi figuren les dotze estrelles de la bandera europea.

tracking