política

El Consell General haurà d'aprovar els acords bilaterals

Es tanca el text de la llei d’intercanvi automàtic d’informació fiscal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell General serà qui haurà d’aprovar l’adopció d’acords bilaterals amb els països amb els quals es vulgui establir l’intercanvi automàtic d’informació. Així queda fixat en el text final del projecte de llei d’intercanvi automàtic d’informació en matèria fiscal que aquesta setmana va tancar la comissió de finances. Tal com es desprèn de l’informe de la ponència i de l’informe de la comissió que va fer públic ahir el Butlletí del Consell General, finalment es va acceptar tant l’esmena del grup parlamentari de Demòcrates per Andorra (DA), com les que van presentar Liberals i el Partit Socialdemòcrata (PS) i que modificaven la disposició final primera per tal que el ministeri de Finances no fos qui tingués l’última paraula, sinó que la decisió depengués del Consell.

De les 25 esmenes que es van presentar, aquesta, que era compartida per tres grups, és la més destacada entre les que s’han aprovat. A més d’aquesta, però, també s’ha donat curs a altres peticions de totes les formacions que majoritàriament feien referència a aclariments del redactat.

En canvi, no s’han tingut en consideració les peticions de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) que malgrat que la nova llei preveu excepcions en la comunicació de dades no s’atribueixi a ­Andorra ja que suposa una contradicció respecte a la normativa andorrana o que l’euro sigui la moneda de referència malgrat que les referències quantitatives sí que es facin en dòlars. Per últim, tampoc s’ha aprovat l’esmena presentada pel grup liberal que pretenia augmentar de 10.000 a 50.000 dòlars el saldo anual límit que han de tenir els comptes vinculats a despeses d’un immoble per evitar que siguin tramesos als països d’origen del titular. El text final es votarà properament al Consell General.

tracking