Justícia

Un acusat admet al judici els abusos sexuals a dues menors de 9 anys

L’home s’enfronta a una petició de pena de 12 anys i mig de presó ferma

Un acusat admet al judici els abusos sexuals a dues menors de 9 anysFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un home de nacionalitat espa-nyola i de 47 anys va admetre ahir davant del Tribunal de Corts haver abusat sexualment de dues nenes de 9 anys el novembre de l’any passat. S’enfronta a una petició de pena per part de la fiscalia de dotze anys i mig de presó ferma, ja que el ministeri públic també l’acusa d’haver amenaçat les dues menors. La defensa del processat, atès que el seu client només ha reconegut els abusos sexuals, va demanar que la condemna fos de cinc anys de presó ferma. No va reclamar cap rebaixa respecte a la resta de peticions de la fiscalia: l’expulsió definitiva del Principat i la prohibició d’entrar en contacte amb les dues víctimes durant dotze anys un cop acabi el seu període d’internament. No es va mostrar contrari a la demanda de l’acusació particular, que defensa els interessos d’una de les nenes i la seva mare, de pagar 15.500 euros de responsabilitat civil. Tampoc a la petició de la fiscalia, que vol que indemnitzi l’altra menor amb el pagament de 2.500 euros.

Els fets van passar el 8 de novembre de l’any passat al berenador del Ribaló, situat al costat del carrer Gil Torres, a Santa Coloma. L’home, que feia pocs dies que havia arribat a Andorra amb l’objectiu de trobar feina, tenia aparcada l’autocaravana prop del berenador i estava passejant un gos la tarda dels abusos. Va ser en aquell moment quan es va trobar amb les dues menors, que també estaven amb un gos al berenador. Segons va explicar l’acusat, un dels dos animals va intentar muntar l’altre, fet que va aprofitar per iniciar una conversa de caràcter sexual amb una de les nenes. Va aconseguir convèncer les dues perquè anessin fins a unes taules de fusta que estaven més allunyades del camí i allí va ser on van començar els abusos.

Primer va aconseguir que les dues menors li toquessin el penis per sobre dels pantalons, una de les quals es va apartar i ho va deixar de fer gairebé de manera immediata. Tots tres es van moure uns metres per amagar-se més i allà l’home va obligar sota amenaces a la primera de les nenes a tocar-li el penis per sota de la roba interior primer, a baixar-li els pantalons després i, agafant-li del braç, a masturbar-lo fins que va ejacular. Les dues menors van assegurar que l’acusat, un cop finalitzats els abusos, les va amenaçar de fer-los mal a elles i a les seves famílies si ho explicaven.

No va ser fins dos dies després que la menor que va patir els abusos més greus va explicar al seu cosí, també de 9 anys, els fets. La mare del nen ho va comentar a la de la nena, que va denunciar l’home a la policia, que va procedir a la detenció. Davant la batlle de guàrdia va admetre els fets.

La fiscalia demana set anys de presó pels delictes comesos contra la primera de les nenes. Sis per una agressió sexual a una menor de 14 anys agreujada per haver atemptat contra la salut mental de la víctima (encara està en tractament) i un per les amenaces. Per l’abús a l’altra nena, demana 4 anys i mig per l’agressió sexual i un per les amenaces.

tracking