afers socials

Visita a Xile per negociar un conveni d'adopció d'infants

Una delegació del Principat va mantenir reunions amb responsables del país llatinoamericà

Visita a Xile per negociar un conveni d'adopció d'infants

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres tècnics de l’àrea d’adopcions del Govern s’han desplaçat a Xile per mantenir contactes amb responsables del país llatinoamericà i acostar posicions per rubricar un conveni que permeti a les famílies del país també poder optar a adoptar un infant d’aquell país. Els tècnics andorrans van visitar la direcció del Servei Nacional de Menors (Sename) de Valparaíso i van intercanviar experiències amb els professionals de la unitat de la regió. Sename va informar del contingut de la visita en un comunicat.

El director general de Sename va assenyalar que els contactes amb el Principat estan emmarcats en la voluntat de l’organisme de restablir el dret de nens i nenes a poder tenir una família i “l’adopció internacional pot representar, per a un nen o una nena al qual no se li ha pogut trobar una família adequada en el territori nacional, la possibilitat de tenir un nucli estable”. De la seva banda, la informació també recollia les valoracions del jurista andorrà Joan Forner, membre de la delegació que va visitar Xile, que va recordar que “tenim famílies que desitgen adoptar internacionalment perquè tenim molt poca adopció nacional”. L’apropament a Xile s’hauria materialitzat durant una conferència a la Haia l’any passat. “Pensem que Xile és un país molt interessant per a les nostres famílies, que dominen l’idioma espanyol, i per a la integració del nen o la nena a la nostra cultura”, hi va afegir Forner.

Actualment el Principat té subscrits convenis amb Colòmbia, Filipines, República Dominicana, Brasil i Rússia, però les adopcions internacionals són cada cop més complicades per la complexitat dels requisits.

tracking