Reportatge

Set-centes persones desafien la pluja contra el càncer

Unes 700 persones van participar en la caminada popular per lluitar contra el càncer i unes 1.330 havien formalitzat la inscripció. La marxa arriba a la tercera edició i enguany Assandca ha aconseguit recaptar prop de 4.000 euros amb l’esdeveniment.

Set-centes persones desafien la pluja contra el càncerFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de dies d’activitats, ahir es va cloure la Setmana contra el càncer amb la caminada solidària per lluitar contra aquesta malaltia. Unes 700 persones van participar en aquest esdeveniment, va manifestar l’Associació Andorrana Contra el Càncer (Assandca).

Tot i la pluja que es va prolongar bona part del matí, no va fer desistir els més valents, que amb anoracs amb caputxa o paraigua van sortir al carrer per solidaritzar-se amb els malalts de càncer. Aquest és el cas de Marisol Vigo, que tot i reconèixer que no té ningú proper que pateixi aquesta malaltia va decidir sumar-se a la marxa. “És molt important ser solidari”, va destacar.

Ben al contrari és el cas de Sònia Núñez, que treballa en un hospital amb aquest tipus de malalts. “Ho veig molt de prop, estic molt conscienciada”, va indicar Núñez. A més, va ressaltar que és important lluitar contra el càncer perquè “és una malaltia que cada cop té més incidència i s’ha d’eradicar o, com a mínim, ajudar la gent que en té perquè pateix molt”.

De fet, segons va explicar Josep Saravia, president d’Assandca, és la segona malaltia que provoca més mortalitat al Principat, per darrere de les cardiovasculars. No obstant això, va detallar que com que el càncer “està in crescendo i les cardiovasculars van a menys, en uns anys serà la primera causa de mortalitat al país”.

En l’edició d’enguany es van inscriure prop de 1.330 participants, amb la qual cosa es va aconseguir recaptar prop de 4.000 euros que es destinaran a l’ajuda que ofereix Assandca a malalts perquè puguin viatjar a Barcelona, Lleida o França per fer-se els tractaments, ja que aquí no els realitzen, va dir Saravia.

És el tercer any que es fa aquesta caminada i cada cop té més repercussió. Aquest any s’han registrat 300 inscripcions més que el 2015. Per Saravia, aquest esdeveniment serveix per “demostrar la solidaritat amb els casos de càncer”. Solidaritat és una paraula que va repetir Cristian Pons. “Sabíem que es feia la cursa i trobo que està bé que cadascú posi el seu granet de sorra.”

En una caminada diversa, amb gent de totes les edats que anava acompanyada d’amics, familiars o mascotes, també hi era Rocío Apellaniz, que va exposar que el càncer “és un problema que està a totes les famílies i que amb una petita aportació tothom pot col·laborar perquè s’investigui”. Per Xavier Palma, aquests actes han de servir per “visualitzar una situació que és molt més usual del que sembla”.

Set-centes persones desafien la pluja contra el càncer

tracking