L'Acoda reconeix que falta mà d'obra especialitzada al sector

El gerent, Víctor Filloy, ho atribueix a la disminució de la borsa de treball

L'Acoda reconeix que falta mà d'obra specialitzada al sector

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot i que el Govern va anunciar la setmana passada que les quotes generals, per al període d’octubre del 2016 a abril del 2017, incloïen noves professions del sector de la construcció com ara encofrador, paleta, ferrallista, fuster o enguixador, des de l’Associació de Contractistes d’Obres (Acoda) van alertar que això no significa que el sector hagi millorat, sinó que troben més dificultats per trobar professionals a la borsa de treball del país.

Etiquetes:

“S’ha reduït molt la borsa de treball, cada cop hi ha menys gent”, va destacar al Diari Víctor Filloy, portaveu i gerent de l’Acoda. En aquest sentit, va ressaltar que quan van a fer una construcció tenen problemes per trobar treballadors. Filloy, però, va indicar que desconeix per què ha disminuït la borsa de treball.

Jordi Cinca, ministre portaveu, va anunciar dimecres que incrementaven un 44,31% les quotes generals i que en aquest exercici pujaven fins a 596 les autoritzacions. A més, va valorar que el fet que obrin quotes a noves professions de la construcció és una mostra que el sector millora, tot i que no va especificar quantes autoritzacions són específicament per a aquest sector. Per Filloy, però, “si hi ha hagut una millora és imperceptible”.

De fet, segons dades recents del departament d’Estadística, el 2015 es va incrementar un 128% la superfície total autoritzada per a la construcció d’edificis de nova planta en comparació amb el 2014. En concret, es van autoritzar 45.350 metres quadrats, que encara queden lluny dels 110.000 del 2006, abans de la crisi. Tot i les xifres, Filloy preveu que el sector pugui repuntar l’any que ve “per la forta demanda en obra pública”, com la construcció de la seu de la Justícia o The Cloud.

El Govern també va informar que augmenten el nombre d’autoritzacions per empresa. Abans eren del 5% del nombre total de treballadors i ara serà del 10%. “És interessant que hagin ampliat el tant per cent de quotes per empresa”, va exposar Filloy.

tracking