promoció econòmica

Marsol anuncia un replantejament de la Fira per guanyar espai

La cònsol apunta al recinte multifuncional o a repartir la celebració en dos caps de setmana com a possibles
solucions

Marsol anuncia un replantejament de la Fira per guanyar espaiFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Andorra la Vella té en ment introduir canvis en l’estructura de la Fira per tal de permetre que pugui créixer. Així ho va explicar ahir la cònsol major de la parròquia, Conxita Marsol, coincidint amb la inauguració de la 38a edició del certamen. De fet, el dia de la presentació ja es va informar que hi havia més d’una trentena d’expositors que havien quedat en llista d’espera ja que no es va poder donar-los cabuda. Així, malgrat que es detecta que els darrers anys l’interès per ser present a la Fira va en augment, “no pot créixer més”. És per aquest motiu que Marsol va indicar que “és possible que de cara a l’any que ve potser ens hem de replantejar el model per donar cabuda a totes les persones que volen venir a la Fira”.

La cònsol va voler deixar clar que no es té una solució clara, però sí que s’estan estudiant diferents possibilitats. “Es podria parlar de dos tipus de fira perquè més espai que aquest no el podem tenir”, va exposar, i va afegir que “o el Govern fa el recinte multifuncional o potser nosaltres ens haurem de replantejar fer la Fira en dos caps de setmana”. Marsol va assegurar que abans de prendre cap decisió “ens reunirem amb els expositors” però que el que tenen clar és que es vol incrementar la capacitat. “Tots els empresaris tenen dret a venir a la Fira”, va afirmar.

Recinte multifuncional

Precisament sobre el recinte multifuncional el cap de Govern, Toni Martí, va explicar que encara no s’ha pres cap decisió. “S’està estudiant i hi haurà una partida al pressupost, però no és fàcil. La primera cosa per fer una infraestructura és tenir el terreny”, va manifestar. Així, va recordar que des de la capital s’han proposat algunes ubicacions però que “cal analitzar-ho bé” i que “el que és important és que allà on es faci ha de ser un terreny propietat de l’Estat”.

D’aquesta manera no va voler avançar esdeveniments ja que va assegurar que “avançar que estem estudiant una cosa i després no elegir-la és un error”. En canvi, va apuntar que “tot va molt bé per a l’heliport nacional”, sense donar més detalls.

Martí i Marsol van coincidir a assenyalar que s’està en un moment de recuperació econòmica. Un fet que lliguen, directament, amb l’increment d’estands. “Hi va haver uns anys que hi havia més parada, però ara hi ha molts estands, la gent s’esforça molt i cada vegada fan uns estands més imaginatius, més originals, que demostra el nivell més alt dels professionals del país i que les coses comencen a millorar”.

En termes similars es va expressar el cap de Govern. “L’economia va millor, però encara ha d’anar molt millor”, va exposar, remarcant que en els anys en què la crisi era més dura “hi havia una mentalitat en què pesaven les qüestions negatives. Em sembla que se li ha donat la volta, però les coses encara no van com haurien d’anar”. En aquest sentit va deixar clar que “hi ha un món entre fa cinc anys i ara. Anem de pujada, ens ho hem de creure. Cada any anem una mica millor i aquest és el camí”.

D’altra banda, i pel que fa a les expectatives de visitants, Marsol va explicar que esperen superar les xifres registrades l’any passat, quan es va tancar el certamen fregant els 70.000 visitants. “Tenim expectatives que hi hagi més visitants, sobretot per la promoció que hi ha hagut, tothom vindrà a veure si la Fira està acabada o no”, va exposar la cònsol. De fet, va explicar que considera que hi ha hagut una “preocupació excessiva” amb el muntatge del recinte. “Vam voler ser molt transparents perquè és la política del nostre comú i vam voler informar que anàvem amb una mica de retard, però a partir de dilluns ja es va veure que estava solucionat i que la Fira s’acabava”, va dir.

tracking