política

El PS veu “corrupció” en l'actuació de Meritxell Mateu

El conseller Gerard Alís sosté que “hi ha fets que han acreditat” que l’exconsellera va actuar com a lobbista per a BPA

El PS veu “corrupció” en l'actuació de Meritxell MateuFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata (PS) considera que pel que fa al cas Mateu “podem parlar de corrupció” perquè “hi ha fets que han acreditat” que l’exconsellera demòcrata va actuar com a lobbista durant les feines d’assessorament que va desenvolupar per a Banca Privada d’Andorra (BPA). Ho assegura el conseller general Gerard Alís, que sosté que tal com es va posar de manifest en els cor­reus electrònics publicats en un diari digital català, Mateu ”va influir en una decisió política en benefici d’un tercer”. “Creiem que hi ha lobbisme, corrupció”, va sentenciar.

Respecte al fet que Mateu defensés que mantenint una activitat privada no va fer res que no fessin altres parlamentaris –i va citar expressament el conseller socialdemòcrata Pere López, que treballa com a economista–, Alís va acusar la política ordinenca de “presentar-se com a víctima” i de “tirar pilotes fora” en la qüestió de la compatibilitat. En aquest sentit, va argumentar que el cas Mateu no es refereix a la incompatibilitat de tasques per part dels representants polítics, sinó a la presumpta activitat de lobbista. Així, Alís considera que Mateu “barreja el que poden ser conflictes d’interessos amb una cosa que va més enllà”, i titlla d’“excusa” que al·legui que la majoria de consellers treballen en l’àmbit privat. “Una cosa és tenir una feina legal i que aquesta pugui comportar un conflicte d’interessos, i l’altra és que estigués fent una activitat per intentar influir en una decisió en benefici d’un tercer i cobrar per això”, va adduir.

En una entrevista a Andorra Televisió, Mateu va acusar Liberals d’Andorra d’actuar segons els interessos dels Cierco i de tenir els correus abans que sortissin publicats. Sobre aquesta qüestió, la consellera general Judith Pallarés es va mostrar ahir “molt sorpresa” i va assegurar que van tenir coneixement dels correus electrònics a través del mitjà que els va publicar.

“Sincerament no sé a què ve aquesta afirmació, ens hauran d’explicar sobre la base que diuen això perquè ens hem quedat molt parats”, va reblar, alhora que va lamentar que “estem dins d’aquesta dinàmica a veure qui la diu més grossa”.

Martí obre la porta a mateu

Qui també va reaccionar a l’entrevista de Mateu va ser el cap de Govern, Toni Martí, el qual va dir que Mateu pot tornar a DA si així ho vol. L’exconsellera va confessar que va donar-se de baixa del partit “en calent” i va declarar que “potser si hagués reflexionat no ho hauria fet”.

Davant d’això, Martí va contestar que “DA té la porta oberta a tothom”. “No exconsellers o consellers, tothom. M’agradaria que a DA hi vingués molta gent”, va asseverar, alhora que va subratllar que “havia estat casa seva i si vol hi pot tornar”.

tracking