turisme

Autèntics Hotels diu que Camp “menteix”

L’entitat nega que els mesos d’estiu hagin estat positius i assegura que el sector “està enfonsat”

Autèntics Hotels diu que Camp “menteix”Xavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’associació Autèntics Hotels d’Andorra ha volgut fer públic el seu desacord amb les estadístiques d’ocupació hotelera que es faciliten des del ministeri de Turisme. “Hem arribat a la conclusió que s’està emmascarant la realitat del sector i que el ministre [Francesc Camp] menteix”, va manifestar la presidenta de l’entitat, Cristina Canut. Així, va assegurar que “no entenem” com se situa l’ocupació en un 50% quan segons els seus registres “l’ocupació mitjana al llarg de l’any dels nostres socis no arriba al 40%”.

En aquest sentit, va rebutjar la valoració que s’hagi registrat un bon estiu i alhora va mostrar-se molt crítica amb la política de preus aplicada per alguns establiments. Va assegurar que hi ha hotels de cinc estrelles que han venut nits a “vint euros per persona amb esmorzar inclòs”, per la qual cosa es va preguntar: “Està content amb aquest tipus de turisme?” I hi va afegir: “Qui ha mantingut preus i no s’ha prostituït no ha obtingut l’ocupació que ell diu.” De fet, va assegurar que “ja fa anys que no quadren les xifres” i amb relació al fet que es comenci a parlar de la sortida de la crisi va assegurar que “el sector hoteler, tot i els indicadors de millora, està enfonsat”.

Canut també es va mostrar descontenta amb la Llei d’allotjaments turístics i la classificació hotelera que es proposa. Considera que cal donar-li més importància a la qualitat, ja que “la diferència és al servei”.

REUNIONS PER A LA NOVA CLASSIFICACIÓ

El Govern va informar ahir de la finalització dels tres dies de reunions entre el ministre de Turisme, Francesc Camp, i els representants del sector hoteler i dels habitatges d’ús turístic per definir conjuntament els criteris de la nova classificació hotelera. Es va informar del mètode per a l’obtenció de la categoria, una fórmula classificatòria que van qualificar com a “innovadora” i que s’aplica a pocs països.

tracking