Finances

Cues que podrien fer allargar el termini de l'IRPF

Tributs ha d’analitzar quina és la situació divendres, últim dia per presentar la declaració

Cues que podrien fer allargar el termini de l'IRPFFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les importants cues que s’estan registrant a l’oficina de Tributs durant aquesta setmana deixen en suspens la possibilitat d’acabar allargant-ne el termini. Segons fonts properes al cas, aquesta no és l’opció volguda, però l’acumulació de gent podria provocar que divendres, l’últim dia per fer la declaració, no doni temps a atendre tota la gent que vol fer-la. En tot cas s’haurà de valorar què passa amb tota la gent que acabi presentant la declaració, sigui a través d’Internet o presencialment, fora del termini prefixat.

Diverses fonts dels comptables i assessors fiscals van tonar a fer èmfasi ahir que l’allargament del termini es podria justificar pels problemes que s’han anat produint amb el programa informàtic que permet realitzar la declaració per la xarxa. Aquesta era la gran aposta de Tributs perquè el volum de gent que hi anés de forma presencial no fos excessiu, tenint en compte que bona part dels obligats tributaris era previsible que no es mobilitzessin fins a la part final en què acabava el termini. Aquestes fonts diverses van comentar un comunicat que se’ls ha fet arribar on s’anunciava que durant aquesta última setmana era molt probable que es reproduïssin els problemes amb el programa.

Normal quan s’engega

Tributs ja va comentar que era normal que el primer any en què es posava en funcionament poguessin produir-se problemes puntuals a causa que encara no s’havien fet gaires proves prèvies. Les mateixes fonts de comptables i assessors fiscals van posar de manifest que s’han estat produint molts casos en què l’operació dóna error i no permet fer la declaració.

Les cues poden arribar fins a les dues hores d’espera quan els obligats tributaris es desplacen personalment a les oficines de la baixada del Molí. A banda que s’hagin pogut produir problemes puntuals, l’explicació fonamental per a les cues passa, segons reconeixen totes les parts, perquè s’ha produït una acumulació molt gran de gent durant l’agost i el setembre. El termini que hi havia per fer la declaració era de sis mesos (va començar a l’abril) i durant més de la meitat del període gairebé no se’n van fer.

Cues que podrien fer allargar el termini de l'IRPF

tracking