Medi Ambient

Els hotels es mostren oberts a la cogeneració

Establiments de Soldeu que han rebut la proposta de FEDA es connectaran al nou sistema

Els hotels es mostren oberts a la cogeneracióFEDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cogeneració sembla que tindrà una bona rebuda a Soldeu. La setmana passada la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, va anunciar les tarifes de calor per les quals estarà regida la nova opció energètica, i va afirmar que des de FEDA s’havien posat en contacte amb els establiments hotelers de la localitat per presentar-los ofertes i explicar-los les característiques del nou sistema, que ha d’entrar en funcionament l’octubre vinent. Algunes empreses ja han confirmat que s’hi acolliran i destaquen l’estalvi que els suposarà en la factura energètica.

Un exemple és l’Sport Hotel Village. El sotsdirector, Antonio Rodríguez, reconeix que des de la companyia elèctrica els han visitat i es mostra convençut que “arribarem a un acord de col·laboració perquè ens puguem endollar a aquest projecte de país que ha de ser guanyador”. Al seu parer, es tracta d’una via “que si tot avança com pensem entenem que pot ser interessant”.

De tota manera, encara no han començat els treballs per fer el canvi de subministrament, ja que en aquest cas es troba a la part final del recorregut de la xarxa de cogeneració que travessarà Soldeu per la carretera general. “Per a principi d’octubre no arribem”, detalla Rodríguez. Al seu parer, un dels principals avantatges és “l’aportació de calor sense usar uns recursos energètics tan costosos com els d’ara”. Tot i això, no s’atreveix a fer una estimació de l’estalvi que els suposarà. La ministra Calvó els va quantificar entre un 5% i un 20%.

També ho tenen força clar a l’hotel Bruxelles. Assenyalen que encara no han arribat a un acord amb FEDA, però anuncien que el mes que ve faran les primeres proves. Els seus responsables valoren positivament l’estalvi que els suposarà, especialment en el manteniment de la caldera de gasoil que ja no hauran de realitzar. Fet i fet, aproximadament el “deu per cent” i amb l’opció de fer “un any de prova”.

Més escèptic és Jordi París, un dels dirigents de l’hotel Piolets Park. “Ens van fer una presentació” des de FEDA, “però la veritat és que van dir poca cosa”. Per aquesta raó, “ara per ara no tenim previst adherir-nos-hi”.

La planta de cogeneració de Soldeu tindrà un cost d’11,7 milions d’euros, una mica per sobre dels 11 previstos inicialment, i reduirà en un 27% les emissions de diòxid de carboni a l’atmosfera.

tracking