Economia

Una empresa d'implants dentals obre delegació a la Seu

Archimedes Pro s’ha instal·lat al polígon industrial de la ciutat des d’on donarà feina a cinc persones, quatre d’elles de la comarca de l’Alt Urgell

Una empresa d'implants dentals obre delegació a la Seu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa Archimedes Pro, assentada a Escaldes-Engordany i dedicada als implants dentals, ha decidit obrir una delegació a la Seu d’Urgell per evitar haver de passar per la duana i poder fer arribar així el material a països estrangers més ràpidament. Segons van explicar ahir fonts de l’empresa, “les pròtesis són productes a mida que ens obliguen a tenir uns terminis d’entrega de menys de 48 hores, cosa que des d’Andorra, amb els tràmits duaners al mig, no ens era permès”.

És per això que no descarten traslladar tot el sector productiu a la capital alturgellenca, segons van assegurar, i ser presents a l’altre costat de la frontera. Amb tot, actualment continuen produint al país. Concretament, des de la seu situada a l’avinguda del Pessebre fabriquen pròtesis dentals a mida i tot tipus de material quirúrgic i complements per als implants dentals.

Cinc treballadors

El nou centre de producció de l’empresa, que té una trajectòria de 28 anys, està ubicat al polígon industrial La Seu. A més, segons van avançar les mateixes fonts, es donarà feina a cinc persones. Així, des d’aquest indret es produiran pròtesis dentals a mida tant de titani com d’altres materials i es distribuiran a l’Estat espanyol, França i Portugal.

Segons van detallar les fonts empresarials, quatre dels cinc empleats seran de l’Alt Urgell, ja que s’ha prioritzat la contractació de personal de la comarca.

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, va valorar ahir molt positivament la instal·lació de l’empresa a la capital alturgellenca. “Ens interessa generar projectes de valor afegit que creïn llocs de treball i ajudin a enfortir la quota industrial al territori”, va manifestar, i va afegir que això ajudarà el teixit productiu de la comarca. En aquest sentit, el mandatari es va mostrar a favor d’“incrementar la inversió industrial per diversificar l’economia i que no se centri tot en el sector serveis i agrari”.

tracking