Justícia

Un tercer batlle per lluitar contra el blanqueig de capitals

Enric Casadevall reconeix que el ‘cas BPA’ té influència en la decisió

Un tercer batlle per lluitar contra el blanqueig de capitalsXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La justícia del Principat comptarà, aproximadament d’aquí a dos mesos, amb un tercer batlle especialitzat en delictes de blanqueig de capital, narcotràfic i crim organitzat. Així ho va avançar ahir el president del Consell Superior de la Justícia (CSJ), Enric Casadevall, que va relacionar aquest futur nomenament amb el cas BPA, per l’elevat volum de feina que comporta.

Casadevall va explicar que aquesta secció està molt carregada i que “ara tenim dos batlles especialitzats i un que treballa a temps parcial”. “Com que hi ha una acumulació d’assumptes, com BPA, causes de blanqueig i de narcotràfic, el temps que calgui n’hi haurà tres” a temps complet. De fet, dels dos que hi ha actualment, un es dedica en exclusiva a aquesta causa. De cara al futur, Casadevall va anticipar que “si d’aquí a uns anys la feina baixa, aquest batlle es pot dedicar a un altre assumpte”. Aquest nou batlle que s’incorpori, però, possiblement no anirà a assumptes de blanqueig, sinó que serà un dels quinze batlles actuals que canviaran de departament.

A banda, el president del CSJ va apuntar que fa poc “han entrat dos secretaris judicials més”. “Un anirà a treballar amb el tercer batlle especialitzat en blanqueig, i l’altre serà el secretari del batlle nou que entrarà”. Amb aquestes incorporacions, Casadevall considera que “tindrem la plantilla més completa” i la va qualificar de “suficient” de cara a resoldre amb la celeritat necessària les causes que estiguin obertes.

A més, ahir van prendre possessió tres nous càrrecs a la justícia que, de fet, corresponen a dos canvis i una recuperació. Els dos canvis són Núria Garcia Val, que passa de batlle a fiscal adjunta, i Nàdia Alís Cirera, que fa el camí invers. Finalment, Jean Marie Fer­randez passa a ser suplent del Tribunal de Corts després que fa uns anys s’hagués jubilat. Aquests canvis es poden realitzar gràcies a la darrera reforma de la Llei de la Justícia.

Finalment, Casadevall va mostrar la voluntat que l’any que ve hi hagi una millora informàtica, amb la qual la relació entre advocats i Batllia serà més eficaç.

tracking