Locals d'oci

Mobilització d'un bar de la plaça Guillemó per les multes per soroll

El bar situat a la plaça Guillemó ha recollit mig miler de signatures per protestar contra les multes per sorolls que rep

Mobilització d'un bar de la plaça Guillemó per les multes per sorollDIARI D'ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mobilització per donar suport al bar L’Alternativa de la plaça Guillemó d’Andorra la Vella. El local ha decidit engegar una campa­nya de recollida de signatures per protestar contra el que considera una persecució en contra del negoci. Segons explica la gerent, Rosa Maria Muñoz, dos veïns del bloc de pisos on hi ha ubicat l’establiment que es queixen de sorolls han aconseguit que fins al moment la policia ja hagi imposat cinc multes d’entre 200 i 300 euros –de les quals n’han pagat dues– cadascuna per aquesta qüestió.

Unes denúncies que veuen infundades i que han portat Muñoz i els treballadors de L’Alternativa a plantar-se i a demanar el suport dels clients, veïns i comerciants de la zona. El 29 d’agost passat van començar a recollir signatures des de la mateixa taverna i ara per ara ja han superat el mig miler de suports. Una resposta que ha sorprès positivament el personal del bar.

Mai cap problema per sorolls

Tot i tenir tres anys de vida, fa un any i escaig que van començar els problemes amb aquests dos veïns, que diuen que no poden dormir pel soroll. Davant dels múltiples avisos a la policia, l’equip de L’Alternativa ha decidit “demostrar que el problema no el té bar”. “Mai hem tingut problemes. Si hi ha deu queixes jo tinc un problema, si són dos el tenen ells. No és L’Alternativa, són ells”, expressa Muñoz, la qual afirma que no s’han produït mai baralles al local ni hi ha hagut problemes amb la música ni amb els sorolls, i en aquest sentit assegura que el mesurador de la policia no ha superat el límit en cap dels casos en què els agents n’han fet ús. “És molt injust i arriba un moment que dius prou. Estem una mica cremats”, manifesta, tot assenyalant que la del seu negoci és l’única terrassa de la plaça Guillemó que ha tingut problemes.

Muñoz es mostra especialment satisfeta pel suport rebut per part de la gent del barri. “Els veïns han respost molt bé. Tenim les signatures de tota la plaça. Tots els veïns dels blocs del voltant i els negocis han firmat”, subratlla. I és que en tan sols una setmana van aconseguir 400 signatures de gent de “tota la plaça que diu que aquí no hi ha cap problema i que sí que pot dormir”. En concret, destaca que tots els veïns dels dos blocs contigus a l’establiment han signat els formularis. “Ara tenim la prova que no hi ha més veïns que es queixen a part d’aquests dos”, sentencia la responsable del bar.

L’Alternativa tanca tant el bar com la terrassa a les dotze de la nit i no posen “mai” música a l’exterior. Només a l’interior i l’apaguen a les deu del vespre. És per això que la gent de L’Alternativa té clar que els que es queixen no volen que hi hagi vida al barri. “Es poden sentir veus, però no música, perquè la música no se sent des de fora”, insisteix, i és per això que argumenta que “si vius al centre has de ser més tolerant i entendre que vius en un lloc on hi ha vida”. A més, remarca que “el bar ha dinamitzat el centre històric” de la capital i ha creat “ambient de poble”.

Des del comú, han explicat que no han rebut cap queixa formal per sorolls a la plaça Guillemó. Amb tot, la cònsol major, Conxita Marsol, va assegurar haver rebut comentaris de dos veïns. Marsol, però, descarta intervenir encara que les multes vagin a més. “És un tema d’ordre públic, no és competència del comú”, va declarar, afegint-hi que “és una terrassa que està en una zona privada” i per tant el comú no hi pot intercedir. La cònsol va explicar que el negoci “administrativament compleix”, i va adduir que a partir d’aquí si hi ha problemes d’ordre públic és la policia qui actua. “És una qüestió d’ordre públic i per tant el comú no hi pot fer res”, va reblar. La cònsol va defensar l’actuació dels agents afirmant que “si posen multes és perquè hi ha base, si no no les posen”, i en aquesta línia va al·legar que “viure a sobre d’un bar no és fàcil”.

tracking