Turisme

Mobilitat registra l'arribada de 61.000 vehicles durant el pont de la Mare de Déu

El 60% de les entrades es van comptabilitzar a la frontera del riu Runer, la majoria, dissabte

Mobilitat registra l'arribada de 61.000 vehicles durant el pont de la Mare de DéuFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 61.000 vehicles han accedit al país entre divendres i dilluns segons el Centre Nacional de Trànsit (Cenatra), tres mil menys del que apuntaven les previsions. Del total, 37.000 ho van fer per la frontera del riu Runer i 24.000 per la de Porta.

El responsable del Cenatra, Daniel Rodríguez, explica però que els números estan per sobre dels viscuts fa dos anys, quan la festivitat de la Mare de Déu d’Agost va caure en unes dates similars a les del 2016. A més, destaca que s’han produït més sortides que entrades. Concretament 63.500, el que s’ajustaria més a les previsions. Rodríguez justifica la variació al fet que bona part d’aquests visitants van avançar la seva entrada a abans del divendres. De les entrades, però, el màxim es va assolir dissabte en què 17.244 cotxes van arribar a Andorra entre totes dues fronteres. En aquella jornada es van arribar a comptabilitzar fins a set quilòmetres de retencions: quatre per la frontera del riu Runer, mentre que a la frontera del Pas de la Casa es van registrar tres quilòmetres de cues.

Pel que fa a les sortides, Rodríguez ressaltava que ha estat progressiva i que malgrat que els pics s’han situat entre dissabte i diumenge, “divendres també se’n van produir moltes”. D’altra banda, dilluns, els visitants van avançar la sortida i les retencions es van concentrar al migdia, en el cas de la frontera amb Espanya, i a primera hora de la tarda, al Pas. El màxim registrat, però, va ser de dos quilòmetres.

A l’hora de fer balanç, el responsable del Cenatra també ressalta les poques incidències que va ocasionar, diumenge, la celebració de La Purito, amb més de 2.000 participants. “Es preveien més complicacions i finalment va causar poques dificultats afegides”, comenta. La marxa va recór­rer des del centre de Sant Julià fins als Cortals d’Encamp.

4 quilòmetres

L’afluència de visitants encara es manté aquests dies. Segons dades de Mobilitat, ahir, des de les 10 del matí fins a 2/4 de 3 del migdia es van produir retencions d’entrada per la frontera amb Espanya. La circulació densa es va mantenir durant tot el matí, tot i que el punt més àlgid es va produir a 2/4 d’1, en què es van arribar a comptabilitzar fins a quatre quilòmetres de cues.

Paral·lelament, un incident amb un camió al túnel de la Tàpia, als volts de les 11 del matí, també va obligar a tallar la carretera en sentit sud prop d’una hora. Un camió que anava amb la grua aixecada va topar amb el gàlib. Segons Mobilitat, el tall va originar cues que van arribar fins a la rotonda de la Margineda.

BON BALANÇ DE LA UNIÓ HOTELERA

La Unió Hotelera feia ahir un bon balanç de l’ocupació d’aquest pont, que indiquen que ha estat d’entre el 90 i el 100%. Des del col·lectiu, Esther Vila reconeix que els números assolits estan per sobre de les expectatives i dels registres de l’any passat, en què durant les mateixes dates es va assolir una ocupació del 80%. Vila destaca la bona ocupació a les parròquies altes. A la Massana, Ordino i Canillo aquests dies s’ha fregat pràcticament el 100%. Pel que fa a les valls centrals, afegeix, s’han omplert, de mitjana, entre el 80 i el 90% de les habitacions disponibles.

tracking