El Govern aprova ajuts de 549.000 euros a l'ensenyament superior aquest curs

El termini de presentació de les sol·licituds s’obrirà de l'1 al 30 de setembre 2016

El Govern ha aprovat els ajuts per als estudis superiorsANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d’Educació i Ensenyament Superior destinarà 594.000 euros a ajuts que tenen per objectiu garantir el dret a l’educació superior compensant possibles desigualtats socials, segons la convocàtoria aprovadaavuipel Consell de Ministres. Els estudiants de formació professional superior i de primer i segon cicle universitaris en centres situats a Andorra, a l’estranger, i en la modalitat a distància seran els que se'n podran beneficiar. El termini de presentació de les sol·licituds s’obrirà de l'1 al 30 de setembre 2016 i els documents estan a disposició dels sol·licitants al servei de Tràmits del Govern i dels comuns, així com als webs www.tramits.ad i www.ensenyamentsuperior.ad.

D'altra banda també ha quedat confeccionat el calendari per als exàmens de graduat en segona ensenyança per a candidats lliures de més de 16 anys, que se celebraran de l'1 al 6 d'octubre al Centre de Formació Professional(carretera d’Os de Civís, s/n, Aixovall). Les proves començaran dissabte, dia 1, amb la celebració dels examens escrits de Matemàtiques (de 8.30 a 10.30 hores), de Ciències físiques i de la natura (d'11.15 a 12.45), de Ciències socials (de 15 a 16.30 hores), de Llengua castellana (de 17 a 17.45 hores) i de Llengua francesa (de 18 a 18.45 hores). Dimarts, dia 4, se celebrarà, de les 20 a les 21.30 hores la prova escrita de Llengua catalana, mentre que per al dimecres 5 està prevista la prova d'informàtica (escrita i pràctica), de les 20 a les 21.30 hores.

Finalment, a partir de les 17.30 hores del dijous dia 6, a hores assignades, tindran lloc les entrevistes orals de Llengua catalana, castellana i francesa, i cada candidat haurà de passar individualment les tres entrevistes orals. El 5 d’octubre, es publicarà, al tauler d’anuncis del ministeri d’Educació i Ensenyament Superior i a la pàgina web www.educacio.ad, una llista amb el nom i els cognoms de cada candidat i l’hora de les entrevistes orals.

Per formalitzar la inscripció als exàmens, el candidat s’ha d’adreçar al Servei de Tràmits del Govern per omplir el dossier corresponent en el període comprès entre l’1 i el 23 de setembre del 2016, ambdues dates incloses, i fer efectiu l’import de la matrícula de les assignatures escollides per a aquesta convocatòria. Per obtenir el Graduat en segona ensenyança, el candidat s’ha de presentar a totes les proves i cal afegir que el pagament de la inscripció dóna dret al candidat a presentar-se a una única convocatòria.

tracking